Annons

Skadesmäll för Slovakien i EM-genrepet

Marek Hamsik var återigen borta för Slovakien som dessutom fick anfallaren Ivan Schranz skadad i EM-genrepet mot Österrike.
Sveriges EM-motståndare Slovakien har med andra en del huvudbry när det kommer till skadefronten inför turneringen.
Fotboll • Publicerad 6 juni 2021
Slovakien kryssade mot Österrike.
Slovakien kryssade mot Österrike.Foto: Lisa Leutner/AP/TT

Stjärnan Marek Hamsik tampas med skadeproblem och missade träningsmatchen mot Bulgarien tidigare i veckan. När Slovakien spelade mot Österrike – landets sista match inför EM – lyste IFK Göteborg-spelaren återigen med sin frånvaro.

– Vi bestämde oss för att inte ta risker, sade förbundskapten Stefan Tarkovic i en kommentar på förbundets hemsida enligt Fotbollskanalen.

Annons

Tidigt i matchen drabbades slovakerna av nya problem.

Efter tre minuters spel satte sig anfallaren Ivan Schranz ner i gräset. 27-åringen, som till vardags spelar för det inhemska laget Jablonec, tog sig för låret och kunde inte spela vidare. Han kunde däremot ta sig av planen för egen maskin.

0–0 blev det till slut mot Österrike och därmed har Slovakien två oavgjorda matcher i upptakten mot EM. I tisdags spelade man 1–1 mot Bulgarien.

Sverige möter Slovakien i den andra gruppspelsmatchen, fredag 18 juni i S:t Petersburg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons