Annons

Skadeläget betydligt ljusare i Oskarshamns AIK

Mot Skövde AIK saknades hela sex spelare.
På lördag kan frånvarolistan vara nere på två spelare.
– Det är betydligt mer positivt, säger John Allen.
Fotboll • Publicerad 14 augusti 2019
Oskarshamns AIK-målvakten Filippos Sachsanidis är förhoppningsvis tillbaka till helgens viktiga match hemma mot Landskrona BoIS.
Oskarshamns AIK-målvakten Filippos Sachsanidis är förhoppningsvis tillbaka till helgens viktiga match hemma mot Landskrona BoIS.Foto: Jesper Hallberg

Oskarshamns AIK går kräftgång i division 1 Södra. I söndags, borta mot topplaget Skövde AIK, var laget aldrig nära och föll med 3-0. Nu ligger laget på en negativ kvalplats och inget mål har gjorts på höstsäsongens två matcher. Men något som ser betydligt bättre ut är tillgängliga spelare till helgens viktiga match hemma mot Landskrona. Senast saknades Gustav Nyberg, Filippos Sachsanidis, Oliver Stojanovic-Fredin och Peiman Eliassi på grund av skador. Dessutom var både Sonny Karlsson och Anton Agebjörn avstängda. Nu är de avstängda spelarna tillbaka och inga nya avstängda. Dessutom är skadeläget betydligt ljusare.

– Det är betydligt mer positivt, säger OAIK-managern John Allen.

Annons

Peiman Eliassi och Filippos Sachsanidis är båda tillbaka i träning.

– Peiman hade lite känningar i en ljumske och fick stå över senast, men är helt okej och honom räknar vi med till lördagens match. Sachsanidis hade vi inte räknat med denna veckan, men han har kunnat träna för fullt och fått positiva besked. Kan han träna torsdag och fredag så räknar vi med honom till helgen, säger Allen.

Kalmar FF-lånet Samuel Larsson vaktade målet senast och kommer finnas med framöver.

– Jag tyckte Samuel gjorde en bra match, han kunde inte göra något på målen och gjorde tre-fyra bra räddningar. Vi har en väldigt bra relation med Kalmar FF och har fått tillåtelse att låna honom tillsvidare.

Oliver Stojanovic-Fredin är också snart tillbaka i spel.

– Jag tror han är tillbaka nästa vecka.

Däremot lär målvakten Gustav Nyberg bli borta ett tag till.

– Han väntar på bilderna från magnetröntgen och då får vi mer besked. Förmodligen är det en meniskskada.

Är hans säsong över?

– Jag vågar inte säga för mycket nu, men i den bästa av världar hoppas jag att han kan vara tillbaka om en månad.

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons