Annons

Swenn-Larsson OS-klar efter svåra skadan

Anna Swenn-Larsson lämnar en säsong med coronasjukdom och en bruten fot bakom sig.
Nu blickar hon mot OS i Peking 2022.
Olympiskt • Publicerad 6 maj 2021
Från vänster: Viktor Andersson, Kristoffer Jakobsen, Erik Mobärg, Anna Swenn-Larsson, Sandra Näslund, David Mobärg, Sara Hector.
Från vänster: Viktor Andersson, Kristoffer Jakobsen, Erik Mobärg, Anna Swenn-Larsson, Sandra Näslund, David Mobärg, Sara Hector.Foto: Pontus Lundahl/TT

Sverige olympiska kommitté (SOK) har, utöver Anna Swenn-Larsson, tagit ut alpinåkarna Sara Hector och Kristoffer Jakobsen samt skicrosskvartetten Sandra Näslund, Viktor Andersson, Erik Mobärg och David Mobärg till OS.

SOK ger också klartecken till ett lag i parallellslalom.

Annons

Swenn-Larssons senaste säsong blev en mardröm som började med ett positivt covidtest och slutade med en bruten fot. Slalomstjärnan missade VM i italienska Cortina d'Ampezzo – men nu får hon alltså en ny mästerskapschans i Peking om nio månader.

– Så klart det har varit tungt och jag har känt mig i bra form de senaste säsongerna och var laddad inför VM i Cortina. Men det är så här i bland, det är inte många som går igenom en karriär utan att få någon sån skavank, säger hon.

"Väldigt laddad"

Det blev en annorlunda säsong.

– En hel säsong framför tv:n där jag kollat på mina kompisar. Det har varit nyttigt och jag har lärt mig mycket, men jag hade så klart väldigt gärna velat vara där, säger hon.

Hon känner fortfarande av foten, men är snart tillbaka i fullt slag. Om hon hittar formen har VM-silvermedaljören från 2019 goda chanser att tampas i toppen även i Peking.

Swenn-Larsson OS-debuterade i Sotji 2014 och kom femma i Pyeongchang 2018. Då såg hon Frida Hansdotter vinna guld.

Nu är hon sugen på en egen OS-medalj.

– Jag är väldigt laddad, det här med tävling är något jag verkligen gillar och det har jag inte gjort på länge, säger Swenn-Larsson.

Två VM-medaljörer

Men att pressen att ta medalj vilar främst på henne håller 29-åringen inte med om.

– Jag tror inte ni har sett hur bra de (Hector och Jakobsen) kan åka, jag tror inte att pressen ligger bara på mig, säger hon.

Annons

I skicrosslaget finns både Sandra Näslund och Erik Mobärg, som tog guld respektive brons i VM i Idre i februari.

Fakta: Svenskar uttagna till vinter-OS i Peking 2022

Längd: Frida Karlsson, Linn Svahn, Ebba Andersson, Jonna Sundling, Jens Burman och Oskar Svensson. Fyra stafettlag.

Skidskytte: Hanna Öberg, Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma. Tre stafettlag.

Alpint: Anna Swenn-Larsson, Sara Hector, Kristoffer Jakobsen. Lag i parallellslalom.

Skicross: Sandra Näslund, Viktor Andersson, Erik Mobärg, David Mobärg.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons