Annons

Sjöström vinnare i comebacken

Sarah Sjöström missade den senaste ISL-tävlingen i Budapest på grund av besvär med ryggen. Men på torsdagen var hon tillbaka och vann direkt.
Simning • Publicerad 5 november 2020
Sarah Sjöström är tillbaka på vinnarspåret. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Lagtävlingen International Swim League i Budapest är inne på sin fjärde vecka. Svenska superstjärnan Sarah Sjöström, som tävlar för Energy Standard, gjorde riktigt bra ifrån sig i premiären men har sedan dess haft ryggproblem.

Men nu är hon tillbaka och det blev direkt seger i comebacken. Svenskan vann 50 meter frisim på tiden 23.41 och slog därmed både trefaldiga OS-guldmedaljören Ranomi Kromowidjojo som blev tvåa och svenskan Michelle Coleman som fick nöja sig med en sjätteplats.

Annons

Svenska prestationer i övrigt: Tidigare under dagen blev Erik Persson (Toronto) tvåa på 200 meter bröstsim (2.03 ) och Louise Hansson (Toronto) tvåa på 100 fjäril (56,12).

I damernas medley-lagkapp fanns alla de tre svenskorna med: Hansson, Sjöström och Coleman. Och det blev en uppgörelse mellan de två sistnämnda på sista sträckan.

Sjöström hade dock ett försprång redan från start och Coleman var aldrig riktigt nära att komma ikapp. Sarah Sjöström tog sig i mål på 50.67 och hennes lag vann med en totaltid på 3.46. Coleman fick tiden 52.52 på sin sträcka.

Tävlingen fortsätter under eftermiddagen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons