Annons

Sjöström till ny final: "Tålamod"

Trea på 50 meter fritt och nu tvåa i försöken och finalklar på 100 fritt.
Men Sarah Sjöström fortsätter att tänka på tre ord.
Simning • Publicerad 2 juni 2021
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Andrew Medichini/AP/TT

En comeback är alltid en comeback, och för Sarah Sjöström handlar tiden tillbaka i tävlingsbassängen inte om att jaga segrar och fina tider.

Det är först i sommar-OS i Tokyo som hon ska vara som bäst efter armbågsskadan.

Annons

På vägen till Japan är Mare Nostrum-tävlingen i franska Canet-en-Roussillon hennes första station – och hon är så klart nöjd med tredjeplatsen på 50 fritt och att hon slutade tvåa i försöken på 100 fritt och därmed är klar för kvällens final.

"Stark"

– Det kändes bra, jag känner mig riktigt starkt. Det går inte fort om man jämför med vad jag har gjort tidigare men det är en bra första hundring, säger hon till Svenska simförbundet.

– Jag kan lägga på en riktigt bra benspark i slutet av loppen utan att det tar för hårt. Det är en känsla som jag på 100 meter aldrig haft tidigare. Det känns skönt.

– Hoppas man kan få mer speed kommande månaderna.

Sarah Sjöström är givetvis medveten om att det kommer krävas andra tider om resan till Tokyo ska bli framgångsrik.

Samtidigt känner hon ingen stress.

27-åringen vet att tiderna kommer att komma, och att det inte är något som hon behöver stressa fram här och nu.

"Tålamod"

– Jag behöver ta varje tävlingslopp jag får för att köra fullt. Om man skulle gå till en OS-final så vet jag att de går på morgonen, så jag måste ta i på morgonen i mina lopp nu – även om 54,90 är en tid jag helst hade gjort på 100 fjäril och inte på 100 frisim.

– Men tålamod är viktigt. Jag måste fortsätta med det.

Therese Alshammar, som är tillbaka i simeliten efter nästan fem års frånvaro och kom femma på 50 fritt på tisdagen, hade 16:e bästa tid, 57,82, och är därmed klar för B-final.

– Det var lite tyngre än vad jag hade hoppats på. Första 60 kändes bra, sedan var jag ovan och det fick jag känna på, vilken ovana det var sista 30 och att ta sig till mål, säger hon till Svenska simförbundet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons