Sjöström bäst i segermatch

Sarah Sjöström fortsätter att dominera i ISL-serien. Den svenska stjärnan blev MVP, tävlingens bästa simmare, när hennes lag Energy Standard vann sin sista grundseriematch.
Simning • Publicerad 10 november 2020
Sarah Sjöström. Arkivbild.
Sarah Sjöström. Arkivbild.Foto: Henrik Montgomery/TT

Sjöström avslutade hela matchen med att vinna utslagningstävlingen på 50 meter frisim. Dessförinnan hade hon vunnit 100 meter fritt och noterat två tredjeplatser på 50 meter fjäril och för henne ovana distansen 100 meter medley.

Totalt blev det fem segrar på två tävlingsdagar i den sista grundseriematchen. Svenskan fick slita hårt för sitt lag trots att hon tidigare under ISL-serien missat en match på grund av ryggproblem.

Sjöström finalvann utslagningstävlingen på 50 meter fritt över nederländska stjärnan Ranomi Kromowidjojo med över en halv sekund. Segertiden blev 24,18.

På dubbla distansen vann Sjöström på 51,64 efter en stark andra halva av loppet då hon gick från fjärde plats till seger. Enda bakslaget kom på 50 meter fjäril där hennes 24,95 var drygt tre tiondelar långsammare än segrande fransyskan Melanie Henique. Där var Kromowidjojo tvåa.

Trion Michelle Coleman, Louise Hansson och Erik Persson, som simmar för Toronto Titans, tog inga pallplatser.

Sjöströms lag Energy Standard är därmed klart för semifinalerna som avgörs lördag–måndag. Förra året vann laget hela serien och Sjöström blev MVP.