Annons

Singapores formel 1-lopp ställs in

Bilsport • Publicerad 4 juni 2021
Senast ett formel 1-lopp anordnades i Singapore var 2019. Arkivbild.
Senast ett formel 1-lopp anordnades i Singapore var 2019. Arkivbild.Foto: Eric To/AP/TT

För andra året ställer coronapandemin till det för formel 1-tävlingen i Singapore. Under fredagskvällen meddelade arrangören att loppet ställs in.

"Att ställa in evenemanget för andra året i rad är ett oerhört tufft beslut, men ett nödvändigt sådant på grund av restriktionerna för liveevenmang i Singapore", säger tävlingens ordförande Colin Syn i ett uttalande.

Annons

Nattloppet i Singapore var tänkt att köras den 3 oktober.

Sedan tidigare har Istanbuls GP, som skulle köras den 13 juni, tvingats ställa in. Turkiet tog ursprungligen över Montreals plats i F1-kalendern på grund av karantänsbestämmelserna i Kanada.

Loppet i Istanbul ersattes i stället av ytterligare en tävlingshelg i Österrike den 25–27 juni. Österrike arrangerar även ett lopp helgen efter. Samtidigt flyttades Frankrikes GP fram till den 20 juni.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons