Annons

Simone Biles tillbaka – och det med besked

Den amerikanska gymnasten Simone Biles gjorde under natten mot söndag, svensk tid, comeback. Storstjärnan höll för trycket och slutade etta i US Classic utanför Chicago.
– Det finns en del saker att jobba på, men för att vara första tävlingen tillbaka skulle jag säga att det gick ganska bra. Jag är chockad och förvånad, säger hon.
Gymnastik • Publicerad 6 augusti 2023
Simone Biles inledde comebacken på barr.
Simone Biles inledde comebacken på barr.Foto: Morry Gash/AP/TT

Trots två års uppehåll – eller kanske tack vare – var Simone Biles i storform.

– Allt har fallit på plats. Det känns riktigt bra just – mentalt och fysiskt, sade hon till ESPN efter nattens tävling.

Annons

Efter att ha inlett den första grenen, barr, med en tredjeplacering kammade Biles hem de tre återstående grenarna, bom, fristående och hopp – och slutade etta i den totala poängsammanräkningen.

Nattens totalpoäng, 59.1000, var högre än av hon fick vid samma tävling 2018. Och då följdes US Classic av totaldominans av Biles under de efterföljande åren.

26-åringen har inte tävlat sedan OS i Tokyo för två år sedan, då hon stod över flera grenar men ändå kom hem med ett brons i bom och ett lagsilver. Efter OS lämnade hon tillfälligt sporten och har fokuserat på sin mentala hälsa. I våras gifte hon sig med NFL-spelaren Jonathan Owens.

US Classic är något av startpunkten på gymnastikåret i USA, skriver nyhetsbyrån AP. De amerikanska mästerskapen hålls senare i augusti och i oktober väntar VM.

Biles har ännu inte gett besked om nästa års OS i Paris.

Amerikanskan har tagit 32 OS- och VM-medaljer, vilket gör henne till USA:s mest framgångsrika gymnast genom tiderna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons