Annons

SHL-klubben: Ser allvarligt på anklagelserna

En spelare i SHL sitter häktad misstänkt för våldtäkt och misshandel i en nära relation.
I svar på mejl till lokala medier bemöter spelarens klubb anklagelserna.
"Vi ser så klart allvarligt på anklagelserna. Om anklagelserna visar sig vara sanna så är det fruktansvärt och vi tar naturligtvis starkt avstånd ifrån det", skriver klubben.
Ishockey • Publicerad 7 maj 2021
Arkivbild.
Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Ishockeyspelaren anhölls tidigare i veckan och begärdes häktad på onsdagen på sannolika skäl misstänkt för misshandel och våldtäkt. Spelaren nekar till brott.

Han spelade en match i april efter det att klubben informerats om polisanmälan.

Annons

"Klubben ser så klart med största allvar på dessa anklagelser, men då han vid tillfället inte var delgiven misstanke för brott så valde vi att han skulle vara tillgänglig för spel", skriver klubben till lokala medier under fredagen.

Lokala medier: "Hur står ** (klubbens) agerande i detta i relation till den policy som finns i föreningen?

"Den typen av brott som spelaren anklagas för är mycket allvarliga och utifrån vår värdegrund naturligtvis helt förkastliga. Samtidigt står det också i vår värdegrund att vi har och ska ta ett ansvar för våra anställda. Vi har förståelse för att folk reagerar på beslutet rent moraliskt men det är även viktigt att vi tar hänsyn till situationen ur ett juridiskt- och arbetsgivarperspektiv", svarar klubben.

Klubben skriver att man har haft kontakt med berörda parter.

"Vi har haft kontakt med alla berörda parter, både personerna och med juridiska ombud. Av respekt för de inblandade personerna vill vi inte prata offentligt om de samtal vi haft."

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons