Annons

Shiffrin säkrade alpintiteln

Det blev ingen tangering av Ingemar Stenmarks rekord, men femteplatsen i störtlopp i Kvitfjell gav Mikaela Shiffrin den alpina världscuptiteln för femte gången.
Alpint • Publicerad 4 mars 2023
Mikaela Shiffrin vinner alpina världscupen.
Mikaela Shiffrin vinner alpina världscupen.Foto: Geir Olsen/NTB/TT

Amerikanskan säkrade titeln genom att komma före totalcuptvåan Lara Gut-Behrami i störtloppet. Schweiziskan kom på 21:a plats.

Med fem titlar är Shiffrin lika med Marc Girardelli, Luxemburg. Annemarie Moser-Pröll, Österrike, tog sex under sin karriär och Marcel Hirscher, också han från Österrike, tog åtta.

Annons

Norskan Kajsa Vickhoff Lie tog sin första världscupseger och Norges första störtloppsseger på damsidan.

Mikaela Shiffrin har ytterligare en chans den här helgen att tangera Stenmarks rekord på 86 världscupsegrar, i söndagens super-G.

Två tävlingsveckor återstår av den alpina världscupsäsongen, i Åre nästa vecka med storslalom och slalom samt världsupavslutningen i Soldeu, Andorra, med alla grenar.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons