Annons

Sema lämnar återbud – Mrabti i VM-kvaltruppen

Mittfältaren Ken Sema är skadad och har lämnat återbud till VM-kvalen i fotboll mot Georgien och Spanien nästa vecka.
Han ersätts av Kerim Mrabti från Mechelen.
Fotboll • Publicerad 3 november 2021
Förre djurgårdaren Kerim Mrabti, till höger, kallas in till VM-kvaltruppen som ersättare för skadade Ken Sema. Arkivbild.
Förre djurgårdaren Kerim Mrabti, till höger, kallas in till VM-kvaltruppen som ersättare för skadade Ken Sema. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

"Tråkigt att Ken behöver lämna återbud, jag hoppas så klart att han är tillbaka så snart som möjligt. Vi har följt Kerim som gjort det bra i Mechelen. Han har varit med oss tidigare på januariturnén så vi vet vilka kvalitéer han har. Det ska bli roligt att jobba ihop med honom igen," säger förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Sema var med i EM-truppen i somras och har varit ett givet namn i Anderssons VM-kvaltrupper under 2021.

Annons

Hittills har han dock inte spelat en enda minut i någon av landslagets tio tävlingsmatcher i år.

Kerim Mrabti, 27, debuterade i landslaget 2016 – med mycket trist utgång. Han korsbandsskadade sig illa i landskampen mot Estland på januariturnén i Abu Dhabi.

Mrabtis inhopp var över efter 25 minuter sedan han hamnat olyckligt med ena benet i en närkamp.

Sedan dess har han gjort två landskamper, båda på januariturnén 2018.

Han lämnade Djurgården i januari 2019 och skrev på för Birmingham City. I augusti 2020 värvades han av belgiska KV Mechelen.

Mechelen ligger fyra i ligan och Mrabti har gjort fem mål på tolv matcher den här säsongen. Hans senaste mål kom i 4–2-segern mot Oostende i helgen.

Sverige möter Georgien i Batumi på torsdag i nästa vecka och avslutar VM-kvalet mot Spanien i Sevilla söndagen den 14 november.

Fakta: Kerim Mrabti

Född: 20 maj 1994.

Klubb: KV Mechelen.

Tidigare klubbar: Enköpings SK, Sirius, Djurgården, Birmingham City.

Position: Mittfältare.

Landskamper/mål: 3/0.

Aktuell: Ersätter skadade Ken Sema i VM-kvaltruppen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons