Annons

Selänne rasar mot Jokerits styrelse: "Avgå!"

Jokerit får ingen plats i finländska FM-ligan nästa år.
Legendaren Teemu Selänne är inte nöjd med hur klubbens styrelse har agerat.
"Erkänn ert misstag och avgå!", skriver Selänne på Twitter.
Ishockey • Publicerad 2 september 2022
Teemu Selänne. Arkivbild.
Teemu Selänne. Arkivbild.Foto: Jussi Nukari/Lehtikuva/TT

Teemu Selänne, en av Finlands största ishockeyspelare genom tiderna, var en del av bolaget Naurava Narri som ville köpa Jokerit. Men i augusti fick bolaget nobben att köpa Helsingfors-klubben.

Svenska Yle skrev att bolaget meddelade att föreningen Helsingin Jokerits styrelse, som äger Jokerits namn och logotyp, avslutade förhandlingarna. I stället valde föreningsstyrelsen att samarbeta med en konkurrerande part, skriver Yle.

Annons

Nu sågar Teemu Selänne Jokerits styrelse längs fotknölarna.

"Hur tycker ni själva att det gick? För fyra månader sedan berättade vi hur det lönar sig att gå till väga och erbjöd möjligheten att ta det hela i mål. Det dög inte, ni valde en annan rutt, misslyckades och äventyrade hela Jokerits framtid med ert agerande. Erkänn ert misstag och avgå!", skriver han.

Jokerit lämnade KHL efter den ryska invasionen av Ukraina och riktade i stället in sig på en återkomst till finländska ligan. Men tidigare i veckan stod det klart att Jokerit inte får någon plats i den finländska högstaligan, FM-ligan, 2023/2024.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons