Annons

Seider om utspelet: "Jag bryr mig inte"

Det har hettat till ordentligt i SM-finalserien mellan Växjö och Rögle.
Nu svarar Rögles backtalang Moritz Seider, 20, på Växjötränaren Sam Hallams utspel:
Ishockey • Publicerad 4 maj 2021
Moritz Seider, till höger, i duell mot Växjös Victor Stjernborg.
Moritz Seider, till höger, i duell mot Växjös Victor Stjernborg.Foto: Mikael Fritzon/TT

Rögles guldchans försämrades dock rejält sedan Växjö vunnit även den andra SM-finalen med 3–2 efter förlängning.

Den andra finalen innehöll en hel del fysiskt spel och smällar. Rögles Erlend Lesund visades ut 2+10 minuter för en huvudtackling på hemmalagets Brendan Gaunce i samband med Växjös 2–2-mål.

Annons

En smäll som kan leda till avstängning.

– Jag har fått mitt straff på isen tycker jag, sedan får vi se vad som händer. Det är inget jag kan styra, säger Lesund.

Handske i ansiktet

Växjös tränare Sam Hallam hade redan efter den första finalen gått ut och anklagat Rögles tyske backbjässe, 20-årige Moritz Seider, för att spela högt med armar och klubba.

– Han spelar efter en egen regelbok, sade Hallam med tydlig adress till domarna.

I den andra finalen visades Seider ut just för att ha satt handsken i ansiktet på hemmalagets Martin Lundberg som stöp i isen. Lundberg kunde dock spela vidare.

Seider fick två minuters utvisning – men från läktarplats och hemmabås ropades på matchstraff.

"Är större och starkare"

Seider har ingen förståelse för Hallams utspel. Någon egen regelbok spelar han inte efter.

– Om du tittar på mina utvisningsminuter så säger jag att jag inte gör det. Jag är bara större och starkare än mina motståndare. Jag vill spela fysiskt och går jag över gränsen tar domarna utvisning, säger 20-årige Seider, det spelskickliga kraftpaketet som är 192 centimeter och väger 94 kilo.

Han är säker på att Rögle kan vända finalserien. De två kommande matcherna spelas i Ängelholm där laget har fem raka segrar i slutspelet.

– Om tränaren börjar bry sig om motståndarlagets spelare så ligger vi bra till. Vi gör det riktigt bra, men har lite otur med studsar. Vi kommer att komma tillbaka, vi ska vända på serien och vara mästare om ett par veckor, säger backen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons