”Segerns sötma smakar bra”

Ett mycket bra försvarsspel.Det var huvudanledningen till BK Bores efterlängtade seger.
Publicerad 20 december 2014
BK Bore fick äntligen segerjubla. I den sjätte omgången kom säsongens första seger. Foto: Roger Carlsson

En mycket bra försäsong skruvade upp förväntningarna. Men efter fem omgångar hade Bore inte lyckats vinna någon match. Men i den sjätte omgången kom den efterlängtade tvåpoängaren.

– Segerns sötma smakar bra, säger BK Bores tränare Niclas Nieminen.

Efter ungefär en kvart av matchen gjorde Peter Berglund två snabba mål och satte gästerna i förarsätet. Hemmalaget kom dock tillbaka genom två snabba mål innan Sebastian Hägerström gjorde 3–2 som var ställningen i halvtid. När Sebastian Nilsson sedan gjorde 4–2 tio minuter in i halvlek två så såg läget riktigt ljust ut för Bore.

– Det blev så där smånervigt när de får 4–3. Vi hade en liten down-period i mitten på halvleken och då kom det lite tankar om vi skulle släppa in ett mål till.

Bore höll dock undan och säkrade säsongens första seger när Ronnie Polgar Gegerfeldt gjorde 5–3 i 90:e minuten.

– Försvarsmässigt gör vi det riktigt bra. Det här var steg i rätt riktning, men vi har fortfarande en bit kvar. Det har var i alla fall viktigt att ha med oss inför annandagen mot Stjärnan, säger Nieminen.

Plus i Bore går till Ronnie Polgar Gegerfeldt och målvakten Nicklas Svensson.