Seger för Björklöven efter första förlusten

Björklöven kom tillbaka snabbt i hockeyallsvenskan efter säsongen första förlust. 5–1 mot tabelljumbon Väsby innebar elfte segern på tolv matcher.
Ishockey • Publicerad 6 november 2020
Björklöven är tillbaka som vinnare i hockeyallsvenskan. Arkivbild.
Björklöven är tillbaka som vinnare i hockeyallsvenskan. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

I söndags kom säsongens första förlust, 1–4 mot Södertälje, men Björklöven kom snabbt tillbaka i vinnarspåret igen och drygar dessutom ut ledningen i serien från två till tre poäng före Timrå.

Timrå fick bara två poäng efter att ha slagit Karlskoga med 5–4 efter straffar.

Med ett övertag med 39–17 i skottstatistiken var Björklövens seger borta mot Väsby aldrig i fara.

Tränaren Hans Wallson var nöjd efter matchen.

– Det är viktigt att vi inte hamnar i en negativ spiral, så det är ett styrkebesked för gruppen att vi inte tar en till förlust, säger han till C More.

Tyler Vesel gjorde 1–0 efter 8.25 av den första perioden och låg bakom 2–0-målet tio minuter senare med en framspelning till Axel Ottosson i numerärt överläge.

Men Björklöven tappade lite fart i mittenperioden som blev mållös och det var inte förrän i den tredje perioden som Umeålaget satte punkt genom tre snabba mål.

– Vi får kontroll på dem i sista perioden och får utdelning och vinner välförtjänt, säger Wallson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.