Annons

Schumachers Ferrari såld för 140 miljoner

Vad får man för 140 miljoner kronor på en auktion i Genève?
Bland annat den Ferrari Michael Schumacher rattade när han vann VM-titeln 2003.
Bilsport • Publicerad 9 november 2022
Michael Schumacher i den Ferrari han vann VM med 2003. I dag såldes bilen på auktion för 140 miljoner kronor. Arkivbild.
Michael Schumacher i den Ferrari han vann VM med 2003. I dag såldes bilen på auktion för 140 miljoner kronor. Arkivbild.Foto: Chiaki Tsukumo/AP/TT
Michael Schumacher. Arkivbild.
Michael Schumacher. Arkivbild.Foto: Shizuo Kamabayashi/AP/TT

– Det är en av Ferraribilarna med flest segrar i konstruktörens historia, så det är en mycket viktig bil i motorsportens historia, säger Vincent Luzuy på auktionsfirman Sotheby's, till nyhetsbyrån AFP.

Schumacher vann fem grand prix-lopp på nio starter i bilen.

Annons

En formel 1-bil har aldrig gått för ett högre pris, men så är det heller inte vilken bil som helst.

För att inte tala om den så kallade proveniensen.

Tysken Schumacher vann världsmästerskapet sju gånger mellan 1994 och 2004 och var snabbast över mållinjen i 91 lopp. Bara britten Lewis Hamilton har vunnit fler.

Efter några års uppehåll gjorde Schumacher comeback 2010 innan han slutade för gott 2012. Under sin långa och framgångsrika karriär klarade han sig utan allvarliga skador i en av de farligaste av sporter.

Men ödet skonade honom inte. Den 29 december 2013 skadades Schumacher svårt när han åkte skidor i Méribel i de franska alperna. Vid fallet slog han huvudet i en sten och försattes i konstgjord koma.

Först ett halvår senare vaknade han ur koman.

Schumacher vårdas sedan dess i sitt hem men uppgifterna om hans tillstånd har varit och är knapphändiga.

Sedan olyckan har Schumacher inte visat sig offentligt.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons