Annons

Schough: "Ett extremt tufft läge för oss"

Två ödesmatcher i Champions League väntar för nollpoängaren Rosengård.
Första uppdraget är Benfica på hemmaplan.
Fotboll • Publicerad 6 december 2022
Olivia Schough och hennes lagkamrater i Rosengård måste vinna onsdagens hemmamatch mot Benfica för att fortsatt ha möjlighet att nå Champion League-kvartsfinal.
Olivia Schough och hennes lagkamrater i Rosengård måste vinna onsdagens hemmamatch mot Benfica för att fortsatt ha möjlighet att nå Champion League-kvartsfinal.Foto: Johan Nilsson/TT

Damernas Champions League-gruppspel i fotboll har nått halvvägs, men för Rosengård kan det sportsligt vara över redan när omgång fyra är avgjord på onsdagskvällen.

– Vi ska ge allt mot Benfica, det är prio. För annars har vi ingen chans alls, säger Rosengårds Olivia Schough.

"Extremt tufft läge"

Annons

Förutom seger mot Benfica (tre poäng) på hemmaplan krävs det Rosengårdsseger även nästa vecka hemma mot Bayern München (sex) för att chansen till kvartsfinal ska leva när den sista omgången avgörs den 21 december. Då väntar suveränen Barcelona (nio poäng) borta på Camp Nou.

– Det är klart att det är ett extremt tufft läge för oss, men vi tror på det och vi tycker att det är skönt att vi fortfarande har chansen. Vi gillar utmaningen och hoppas att vi kan överraska, säger Schough.

Rosengård hade förhoppningar om att ta säsongens första Champions League-poäng mot Benfica för knappt två veckor sedan, men det blev en 0–1-förlust i Lissabon. Visserligen inledde Malmölaget bra, men efter baklängesmålet efter drygt 20 minuter tog Benfica över.

– Då blir vi tillbakatryckta och de har fler lägen. Det hade kunnat bli fler mål från deras sida. Vi fick inte riktigt till det vi hade tänkt, på något plan.

Ska det bli seger hemma på Malmö IP på onsdag krävs det att hela laget kommer upp i nivå, säger Schough.

Krävs en laginsats

– Det krävs att hela laget är med på tåget. I Champions League krävs det verkligen en laginsats för att ta poäng. I allsvenskan kan man vinna matcher på individuella prestationer, men här behövs verkligen hela laget för att det ska bli tre poäng.

Möjligtvis kan vädret bli en hjälpande hand för Rosengård. Enligt väderprognosen ska det bli minus en grad, men den upplevda temperaturen ska vara minus sex grader.

– Vi tar gärna alla fördelar som finns. Det är klart att vi ska kunna hantera kyla bättre än dem, men det är svårt att säga om det kommer att påverka Benfica och att de spelar mycket sämre på grund av det, säger Olivia Schough.

Fakta: Champions League

Damernas Champions League avgörs i fyra fyralagsgrupper där de två främsta i varje grupp avancerar till kvartsfinal, som avgörs i mars nästa år.

Ställningen efter tre omgångar, grupp A: 1) Chelsea, 9 poäng (+11 i målskillnad, 2) Paris SG, 4 (+4), 3) Real Madrid, 4 (0), 4) Vlaznia, 0 (–15).

Kommande matcher, 8/12: Vlaznia–PSG, Real Madrid–Chelsea.

Grupp B: 1) Wolfsburg, 7 poäng (+6), 2) Roma, 7 (+2), 3) St Pölten, 3 (–4), 4) Slavia Prag, 0 (–4).

Kommande matcher, 8/12: Wolfsburg–Roma, St Pölten–Slavia Prag.

Grupp C: 1) Arsenal, 7 poäng (+6), 2) Juventus, 5 (+2), 3) Lyon, 4 (–1), 4) Zürich, 0 (–7).

Kommande matcher, 7/12: Lyon–Zürich, Arsenal–Juventus.

Grupp D): 1) Barcelona, 9 poäng (+15), 2) Bayern München, 6 (–1), 3) Benfica, 3 (–9), 4) Rosengård, 0 (–5).

Kommande matcher, 7/12: : Rosengård–Benfica (klockan 18.45), Bayern München–Barcelona (21.00). 15/12: Rosengård–Bayern München, Benfica–Barcelona. 21/12r: Barcelona–Rosengård, Bayern München–Benfica.

Tidigare resultat: Bayern München–Rosengård 2–1, Barcelona–Benfica 9–0, Rosengård–Barcelona 1–4, Benfica–Bayern München 2–3, Benfica–Rosengård 1–0, Barcelona–Bayern München 3–0.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons