Annons

Vändningen: Samuelsson trea efter granskning

Sebastian Samuelsson missade pallplatsen med en tiondel i jaktstarten i Hochfilzen i Österrike – verkade det som.
Efter granskning av målfotot fick svensken kliva upp på pallen.
Skidskytte • Publicerad 11 december 2021
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.
Sebastian Samuelsson. Arkivbild.Foto: Fredrik Sandberg/TT

Succéstarten på säsongen fortsätter för den svenske skidskyttestjärnan. Nu har han fått kliva upp på pallen totalt fyra gånger den här säsongen.

– Det är fantastiskt bra, säger han i SVT.

Annons

Men tredjeplatsen i Hochfilzen var långt ifrån självklar. I själva verket såg det ut som att Samuelsson skulle få nöja sig med en snöplig fjärdeplats.

Det blev en dramatisk slutstrid där sex åkare, däribland Samuelsson, låg inom bara ett fåtal sekunder ut från skyttevallen inför sista varvet.

Väl på upploppet stod det mellan Samuelsson, Tarjei Bø och Simon Desthieux, och där drog fransmannen det längsta strået med en tiondels marginal – enligt resultattavlan.

"Det är tråkigt"

Men sista ordet var inte sagt.

Sverige uppmanade juryrummet att ta en extra titt på målfotot och då visade det sig att Samuelsson var först över mållinjen.

– Jag tyckte att jag var före. Jag sa det till Johannes (Lukas, förbundskapten) när jag kom i mål också. Men när resultattavlan är så tydlig, då litade jag på det, säger han i SVT.

– Men då kollade vi med juryrummet och då var jag före.

Därmed förlorade Desthieux pallplatsen till förmån för Samuelsson.

– Det är tråkigt när det blir såhär. Jag tycker lite synd om Desthieux. Jag blev väldigt glad, men det är klart att det var tråkigt för honom, säger Samuelsson.

Men det franska laget behöver inte misströsta alltför mycket. Quentin Fillon Maillet tog hem segern före landsmannen Émilien Jacquelin.

"Grym kropp"

Annons

Martin Ponsiluoma, som gick ut som tvåa, kom på elfte plats. Totalt fem bom blev för mycket för att blanda sig i toppstriden.

– Det är synd att det blir lite för många bom, säger han i SVT.

Däremot hade han en framgångsrik dag åkmässigt. Bara Johannes Thingnes Bø hade snabbare åktid än svensken.

– Jag hade en grym kropp i dag, så jag försökte bara trycka på. Jag tyckte att det gick riktig långsamt i klungorna, så jag försökte gå om när jag kunde och trycka på. Jag ville upp i toppen och fajtas.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons