Annons

Sakho får skadestånd för felaktig avstängning

Fotboll • Publicerad 4 november 2020
Mamadou Sakho får skadestånd efter felaktig dopningsavstängning. Arkivbild.
Mamadou Sakho får skadestånd efter felaktig dopningsavstängning. Arkivbild.Foto: Justin Tallis/AP/TT

Crystal Palace-försvararen Mamadou Sakho stängdes 2016 av för dopning. Avstängningen varade bara i 30 dagar, men Sakho missade årets höjdpunkter – Europa League-finalen och EM.

Skälet till avstängningen var att Sakho i mars 2016 testat positivt för det fettbrännande preparatet higenamine. Men preparatet fanns inte med på Wadas lista över förbjudna preparat.

Annons

Efter att ha stämt Wada har fransmannen fått en formell ursäkt från antidopningsbyrån, och fått ett "betydande" belopp i skadestånd, skriver Sky Sports.

"Wada tillstår att Sakho inte bröt mot Uefas antidopningsregler, han fuskade inte och hade inga intentioner att få en fördel av preparatet. Han agerade i god tro", säger Wada i ett uttalande.

Efter att i veckan ha vunnit i en domstol i London var Sakho glad.

– I dag är en stor dag för mig. Det är viktigt att idrottare ser det här som ett varnande exempåel och är försiktiga med de preparat man tar. Det värsta man kan anklagas för är dopning, säger Sakho enligt Sky Sports.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons