Annons

Sågas inför hemmaloppet: "Ville inte vara tvåa"

F1-cirkusen återvänder för första gången på tre år till Melbourne för Australiens grand prix.
Hemmaföraren Daniel Ricciardo, nu i McLaren, får nu hård kritik av sin förra stallchef Christian Horner.
Formel 1 • Publicerad 7 april 2022
Daniel Ricciardo, till höger, här med förre stallkamraten Max Verstappen, kritiseras av tidigare chefen Christian Horner inför hemmaloppet i Melbourne. Arkivbild.
Daniel Ricciardo, till höger, här med förre stallkamraten Max Verstappen, kritiseras av tidigare chefen Christian Horner inför hemmaloppet i Melbourne. Arkivbild.Foto: Darron Cummings AP/TT

Efter att Bahrains och Saudiarabiens grand prix har hunnit avhandlas är det nu dags att vända blickarna mot Melbourne där Australiens grand prix går av stapeln på söndag.

Det blir första gången sedan 2019 då både 2020 och 2021 års tävlingar ställdes in på grund av coronapandemin. Det är en nästan helt ny bana vi får lära känna under helgen.

Annons

Ny asfalt har lagts på Albert Park och den tidigare tajta banan har nu breddats för att underlätta omkörningar. Därtill finns hela fyra DRS-zoner där förarna ges chansen att minska luftmotståndet och öka topphastigheten för att på så sätt lättare kunna köra om framförvarande bilar.

Döms ut av tidigare ledaren

Karismatiske australiern Daniel Ricciardo, 32, kör i helgen på hemmaplan för McLaren och har haft en tung start på säsongen med noll inkörda poäng hittills. Han kritiseras av förra chefen Christian Horner, stallchef för Red Bull.

– Vi erbjöd honom stratosfäriska summor för att stanna hos oss, men Daniel kunde se Max (Verstappen) i ögonvrån och ville inte vara andreförare. Tajmingen för hans avsked var spektakulärt usel, säger han till The Weekend Australian.

Ricciardo bemöter nu kritiken från forne bossen.

– Jag skulle så klart vilja vinna en titel med McLaren och sedan säga "vad var det jag sade", men tills det sker förstår jag hur det ser ut. Det är okej, det stör mig inte. Då kändes det som att jag fattade rätt beslut och det är ingenting jag ser tillbaka på med ånger, säger han till Herald Sun.

Förre världsmästaren tillbaka

I övrigt gör fyrfaldiga världsmästaren Sebastian Vettel årets första lopp för sitt Aston Martin sedan han missat de två första med covid-19.

Även Haas Mick Schumacher är tillbaka efter att ha missat Saudiarabiens grand prix efter att ha kraschat i kvalet.

Australiens grand prix körs klockan 07.00 på söndag.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons