Annons

Safari: Fotbollen är inte densamma utan fans

Läktarna var tomma och supportrarna uppmanades hålla sig borta från stadion.
Coronaguldet 2020 firas annorlunda för Malmö FF.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Malmö FF jublar efter att ha säkrat SM-guldet.
Malmö FF jublar efter att ha säkrat SM-guldet.Foto: Johan Nilsson/TT

När Malmö FF tog sitt senaste SM-guld 2017 säkrades titeln i Norrköping inför ett stort bortafölje och dagen efter hyllades spelarna inför över 2 000 åskådare på hemmaarenan.

När guldet säkrades pandemisäsongen 2020 är allt annorlunda. Laget får fira guldet i en coronasäkrad bubbla.

Annons

– Vi ska följa restriktionerna så gott det går. Det är fortfarande ganska allvarligt där ute. Vi har ju testat oss och så länge vi håller ihop och inte går ut och härjar på staden kan vi fira hur hårt vi vill, säger försvarsveteranen Behrang Safari.

Hyllade supportrarna

Klubben uppmanade supportrar att inte ta sig till Stadionområdet när guldet säkrades mot Sirius och något organiserat firande med supportrarna i efterhand är inte aktuellt.

– Vi hittar något ställe där vi kan fira, tyvärr utan våra fans och kanske nära och kära. Det är ett speciellt år, men vi var inställda på det från första början. Vi kan inte få allt, men vi har vunnit SM-guld, säger Safari.

Han hyllade supportrarna efter SM-guldet.

– Det har varit en speciell situation från dag ett. Man trodde allt skulle bli bra och att fansen skulle komma tillbaka förr eller senare. Då förstod man ganska tidigt att fotbollen är inte densamma utan fans. De är verkligen 50 procent av själva sporten.

Safari lägger av efter säsongen och har fått sparsmakat med speltid under säsongen under den nye tränaren Jon Dahl Tomasson. Den danske tränaren missade guldavgörandet eftersom han har insjuknat i covid-19.

Saknade inte tränaren

I stället coachade assisterande tränaren Daniel Bäckström laget mot Sirius. Bäckström tyckte att det var synd att Dahl Tomasson missade guldmatchen, men en inhoppande Safari haden av en annan åsikt.

– Jag är kanske glad över att Jon inte är här, för annars hade jag kanske inte kommit in. Det betydde mycket för mig att komma in – det blev väldigt känslosamt de sista minuterna. Allt blev så verkligt när jag börjar förstå var jag är på väg i karriären. Jag försöker njuta av varje sekund, säger Behrang Safari.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons