Annons

Så ska Sverige hantera spanska EM-värmen

31 grader och sol väntas i Sevilla när Sverige spelar sin EM-premiär mot Spanien på måndag kväll.
För de svenska stjärnorna Emil Forsberg och Alexander Isak handlar de två närmaste dygnen om att fylla på depåerna inför Blågults svåra nyckelmatch i grupp E.
Fotboll • Publicerad 12 juni 2021
Alexander Isak och Emil Forsberg på lördagens träning i Göteborg.
Alexander Isak och Emil Forsberg på lördagens träning i Göteborg.Foto: Erik Simander/TT

Forsberg och Isak misstänker att den spanska värmen till viss del kommer att påverka spelet.

– Jo, men det tror jag. Det är väl klart att det är varmt. Men det gäller att ladda upp med mycket kolhydrater, dricka mycket och sedan även att vara klok i spelet, säger Leipzigmittfältaren Forsberg på lördagens presskonferens i Göteborg och tillägger:

Annons

– Det kommer väl bli att vi får anpassa oss lite, men jag tror inte att det ska vara några problem.

Även Alexander Isak säger att det är viktigt med förberedelserna.

"Väldigt varmt"

– Det kommer säkert att vara väldigt varmt och ganska kvavt. Som Emil säger får vi förbereda oss med mycket vatten. Vi kommer att få kämpa oss igenom, säger anfallaren som till vardags spelar i spanska Real Sociedad.

Fotbolls-EM inleddes under fredagen med premiären Turkiet–Italien (0–3) i grupp A i Rom. Forsberg och Isak ser fram emot att snart själva kliva in i turneringen med måndagens match i grupp E.

– Jag tror vi alla kände en liten glädje i går kväll, va? När det äntligen drog i gång. Jag tror vi alla känner den spänningen, anspänningen i kroppen, att det ska bli jäkligt kul att dra i gång. Nu är det tätt inpå, två dagar kvar, och det känns riktigt bra i truppen också. Vi är positiva och det känns som att det är bra fart på träningarna. Det ska bli otroligt kul, säger Forsberg och Isak fyller i.

"Väldigt bra"

– Det finns så klart en spänning där. Man känner verkligen att det börjar närmar sig, det känner man också i gruppen, säger han.

Den svenska EM-truppen verkar ha återhämtat sig efter beskeden i tisdags att Dejan Kulusevski och Mattias Svanberg testats positivt för coronaviruset och sedan dess varit isolerade.

– Stämningen är på topp, grabbarna är väldigt glada och det känns väldigt bra inom truppen. Det ska bli väldigt kul att åka ner till Spanien, säger Alexander Isak.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons