På lördagen spelas säsongens andra derby.Foto: SUVAD MRKONJIC

När: 15 september 2018

Resultat: Nybro Vikings–Kalmar HC 2–5

Publik: 2 480.

Så var matchen: Jesper Sellin gav KHC ledningen tidigt i matchen. Därefter tog Vikings över matchen och ledde med 2–1 länge, innan Jimmie Svensson satte kvitteringen. I tredje perioden sänkte Kim Runermark sitt forna lag med två mål inom loppet av tolv minuter.

När: 2 november 2018

Resultat: Kalmar HC–Nybro Vikings 2–4

Publik: 1 250.

Så var matchen: Efter en målrik inledning – med två mål på en minut och 21 sekunder – blev Dennis Santesson stor derbyhjälte för Nybro Vikings. Santesson satte först 2–1, Sebastian Borg fyllde på och samme Santesson gjorde även 4–1 innan Sebastian Ottosson tröstmålade i med cirka tio minuter kvar.

När: 11 januari 2019

Resultat: Kalmar HC–Nybro Vikings 3–2

Så var matchen: Nybro Vikings fick en drömstart på den här tillställningen och ledde med 2–0 efter knappt sju minuters spel. Men Kalmar HC åt sig sakta, men säkert, tillbaka in i matchen och vann till slut med 3–2. Derbykung? Evan Allen med två mål i tredje perioden.

När: 1 februari 2019

Resultat: Nybro Vikings–Kalmar HC 1–4

Publik: 2 247.

Så var matchen: En något stökigare tillställning än de tidigare, där Erik Lindström bland annat fick ett matchstraff. Kalmar HC tog tidigt ledningen genom Adam Persson och släppte sedan aldrig taget. Noterbart är att Nick Vilardo – som endast gjorde fyra matcher i KHC-tröjan – storspelade och hade över 97 procent i räddningsprocent.

När: 18 februari 2019

Resultat: Kalmar HC–Nybro Vikings 5–4 efter straffar

Så var matchen: Utan tvekan den mest dramatiska matchen så här långt. Vikings var piskat att vinna för att nå playoff mot allsvenskan och var i ledning fram till 30 sekunder före slutet. Då tryckte Jesper Sellin in kvitteringen, matchen togs till straffar och det blev bröderna Dahlstedt mot Fabian Ilestedt. De förstnämnda gick segrande ur striden.

När: 14 september 2019

Så var matchen: Precis som flera av de andra derbymatcherna small det direkt i inledningen. Sebastian Borg gav Vikings ledningen och Fredrik Strömgren fyllde på knappt sex minuter senare. Sedan såg tre raka Kalmar HC-mål till att de kunde ta fjärde raka derbysegern. Matchhjälte? Alexander Nilsson som räddade KHC från ett kvitteringsmål i slutminuterna.