Annons

Så beslutade Uefa om utbrytarklubbarna

De tre klubbar som fortfarande är kvar i den tänkta utbrytarligan i fotboll riskerar att straffas av Uefa.
De nio som lämnat planerna på en superliga gör avbön genom att skänka 153 miljoner kronor till barn- och gräsrotsfotboll och betala böter.
Fotboll • Publicerad 7 maj 2021
Uefas ordförande Aleksander Ceferin. Arkivbild.
Uefas ordförande Aleksander Ceferin. Arkivbild.Foto: Richard Juilliart/AP/TT

Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) skriver i ett pressmeddelande att man ska ta till lämpliga åtgärder mot de tre klubbar som inte lämnat Super League: Real Madrid, Barcelona och Juventus.

Uefa har också kommit överens med de övriga nio att de ska vara kvar i Uefas tävlingar och följa dess bestämmelser och att ett nytt utbrytningsförsök kommer att kosta dem motsvarande drygt 1 miljard kronor.

Annons

Klubbarna – Arsenal, Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United och Tottenham – har accepterat böter på fem procent av intäkterna från Europaspelet under en säsong. De kommer också att tillsammans skänka motsvarande 153 miljoner kronor till barn- och ungdomsverksamhet samt gräsrotsfotboll runt om i Europa.

"Genom att acceptera sina åtaganden och deras vilja att reparera skadorna som de orsakade, vill Uefa lägga det här kapitlet bakom sig och gå framåt i positiv anda", säger Uefa-ordföranden Aleksander Ceferin i pressmeddelandet.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons