Annons

Rytting Kaneryd: "Det har gått sjukt snabbt"

Nervösare än vanligt men mest exalterad och förväntansfull.
Fotboll • Publicerad 8 augusti 2022
Johanna Rytting Kaneryd under EM-kvartsfinalen mot Belgien på Leigh Sports Village. Arkivbild.
Johanna Rytting Kaneryd under EM-kvartsfinalen mot Belgien på Leigh Sports Village. Arkivbild.Foto: Adam Ihse / TT

Den 10 september spelas säsongens inledande matcher i engelska Womens Super League. En av de mest uppmärksammade nykomlingarna är den svenska forwardsstjärnan Johanna Rytting Kaneryd. För första gången berättar hon nu själv i i en intervju med Fotbollskanalen om varför valet föll på Chelsea, trots att hon hade flera bud från andra toppligor.

– Ända sedan jag fick reda på intresset från Chelsea har det varit ett lag jag prioriterat högt, säger hon till Fotbollskanalen.

Annons

– Jag tycker att det är ett av de bästa lagen ute i Europa som har en ambition att vinna. Och jag vill gå till en toppklubb som tillhör eliten och spela med de bästa spelarna. Jag tror att det är rätt steg för mig.

Flera klubbar hade visat intresse för Häckenstjärnan redan innan EM drog i gång. När mästerskapet väl var över efter det svenska uttåget i semifinalen gick det fort.

– Det har gått sjukt snabbt. Jag har vetat att Chelsea har varit intresserade, men jag var inställd på att jag kanske skulle behöva vara kvar i Sverige året ut. Men efter EM förstod jag att det var på riktigt, säger hon i intervjun.

Kontraktet med Chelsea är skrivet över säsongen 2025 och hon hoppas mycket på framtiden i klubben och att hon kommer till en passande omgivning och coachingteamet med huvudtränaren Emma Hayes.

– Hon har varit tydlig med hur hon ser mig som fotbollsspelare och det är så jag ser mig själv. En kreativ spelare som utgår från högerkanten och gör min grej som jag är bra på.

Att det finns andra svenskor, Zecira Musovic och Magdalena Eriksson, i klubben har underlättat beslutet och betyder mycket för tryggheten i den nya miljön tycker Rytting Kaneryd.

Flytten till Chelsea går redan i veckan. Därefter väntar försäsongsläger i USA innan ligaspelet inleds med ett hemmamöte mot West Ham den 11 september.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons