Annons

Rydström om MFF: "Svenskt Bayern München"

Siriustränaren Henrik Rydström hyllade SM-guldlaget Malmö FF efter 0–4-överkörningen.
Fotboll • Publicerad 8 november 2020
Sirius tränare Henrik Rydström. Arkivbild.
Sirius tränare Henrik Rydström. Arkivbild.Foto: Jessica Gow /TT

Det var Sirius som hade den otacksamma uppgiften att skjuta upp Malmö FF:s guldfest. Redan efter 15 minuter på stadion i Malmö var det dock avgjort – då ledde MFF med 3–0 och kunde defilera mot årets SM-guld.

– Sveriges bästa lag. Bästa spelarna, bästa tränarna, bästa sportchefen. De gav oss en jäkla läxa första 20 minuterna, säger Siriustränaren Henrik Rydström efter 0–4-förlusten.

Annons

– Om Malmö också hade haft sina supportrar en sådan här match hade man nog känt sig ännu mer manglad.

Med sina 21 SM-guld är MFF "mesta mästarna" i svensk herrfotboll och Rydström jämför årets upplaga med en tysk klubblagsdominant.

– Det har inte alltid varit det vackraste, men de är som en maskin. Som ett svenskt Bayern München, säger han och fortsätter:

– De har en intensitet och de är så jäkla noggranna i alla detaljer och då får de även effekt på sina skickliga spelare.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons