Annons

Runermark gör ”förbjuden flytt” – klar för KHC

Sporten har tidigare berättat om mötet.
Nu är det klart: Kim Runermark förstärker Kalmar HC.
– Det är inte första gången jag gör en förbjuden flytt, säger han.
Kalmar/Nybro • Publicerad 20 maj 2018
Kim Runermark byter Nybro Vikings mot Kalmar HC.
Kim Runermark byter Nybro Vikings mot Kalmar HC.Foto: Henrik Eriksson

Det är ett par veckor sedan Sporten avslöjade att Kim Runermark träffat Kalmar HC för att diskutera en framtid. Runermark fick efter säsongen lämna Nybro Vikings, trots att han var en av lagets näst bästa målskytt.

Nu är 28-åringen klar för konkurrenten – tre mil österut.

Annons

– Det var för att jag fick en bra bild. De flesta lägger upp samma, men Kalmar verkar drivna och vet vad som gäller för att ta sig framåt. De kommer inte upp i ettan för att vara ett bottenlag. Jag gillar deras målsättning, säger Kim Runermark till Sporten.

Du byter Nybro Vikings mot Kalmar HC.

– Det är inte första gången jag gör en förbjuden flytt. Det var inget svårt val, jag fick ju inte vara kvar i Nybro. När Kalmar hörde av sig kändes det bra. Som sagt: jag har gjort det förut. Vi testar igen, säger Runermark och syftar på när han bytte Tyringe mot Kristianstad för två säsonger sedan.

Har du fått något intryck av nye tränaren, Duane Smith?

– Mitt första intryck var att han verkade vara en stenhård kanadick. Jag trodde det skulle bli jobbigt för mig, haha. Men han verkar snarare vara tvärtom, ingen gosebjörn kanske, men uppfattningen är att han är mån om alla.

Sportchefen Roger Nyström om Kim Runermark:

– Det är poängspelare som inte var nöjd med förra säsongen, och det är lite därför vi tagit hit honom. Kim var intresserad av vår resa och vill ta revansch på sig själv. Han kommer bli en viktig spelare i vårt lagbygge.

Runermarks kontrakt sträcker sig över den kommande säsongen.

Jesper HallbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons