Annons

Swiatek klar för US Open-kvart – möter Pegula

Världsettan Iga Swiatek blev den första polska kvinnan att nå US Open-kvartsfinalen när hon besegrade Jule Niemeier. Swaitek segrade med 2–1 i set (2–6, 6–4, 6–0).
Tennis • Publicerad 5 september 2022
Iga Swiatek är klar för kvartsfinal i US Open.
Iga Swiatek är klar för kvartsfinal i US Open.Foto: Eduardo Munoz Alvarez/AP/TT

Swiatek, tvåfaldig mästare i French Open, kommer att spela mot Jessica Pegula om en semifinalplats. Pegula slog ut tvåfaldiga Wimbledon-mästaren Petra Kvitova med 6–3, 6–2 för att ta sig till sin tredje grand slam-kvartsfinal 2022.

Swiatek som alltså blev den första polska kvinnan att nå kvartsfinalen i US Open kan bli den första toppseedade kvinnan att vinna turneringen sedan Serena Williams lyckades med bedriften 2014.

Annons

Även Andrej Rublev, från Ryssland, har tagit sig till kvartsfinal i US Open. Rublev slog britten Cameron Norrie med 3–0 i set (6–4, 6–4, 6–4). Matchen försenades med cirka 25 minuter på grund av regn.

Världselvan Rublev har nått kvartsfinal i US Open två gånger tidigare – men förlorat båda.

Rublev, 24, möter härnäst den 22-faldiga grand slam-mästaren Rafael Nadal eller den 24-årige amerikanen Frances Tiafoe.

"Cameron och jag, vi har känt varandra länge. Jag visste att jag måste ge mitt bästa. Jag spelade en bra match. Jag kunde vinna i tre set så jag är supernöjd", säger Rublev.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons