Rögle övertygade – leder kvartsfinalen

Rögle har kopplat ett litet grepp om kvartsfinalen mot Oskarshamn. Seriesegraren tog en 4–1-seger på hemmaplan och leder nu med 2–1 i matcher.
Ishockey • Publicerad 4 april 2022
Rögle har 2–1 i matcher mot Oskarshamn. Arkivbild.
Rögle har 2–1 i matcher mot Oskarshamn. Arkivbild.Foto: Adam Ihse/TT

Rögle misslyckades med att vinna den första hemmamatchen i kvartsfinalen mot Oskarshamn, och i lagens andra möte imponerade man inte heller.

Men i det tredje mötet verkade det mesta stämma för seriesegraren. Det tog 13 minuter innan Ted Brithén spräckte Ängelholmslagets målnolla. Ett slagskott som gick rakt förbi en skymd Tim Juel i Oskarshamnsmålet.

– Vi äger stora delar av matchen tycker jag. Det gäller att spela smart mot Oskarshamn. De är kluriga, säger Brithén till C More.

I den andra perioden kom islossningen. Efter fyra minuter hade Rögle utökat till 3–0. Först genom Lucas Ekeståhl-Jonsson och sedan Valtteri Kemiläinen.

När Anton Bengtsson fick öppet läge 13 minuter in i den andra perioden kändes matchen avgjord. Bengtssons skott gick dock i stolpen och det var Juel själv som petade in pucken i eget mål med skridskon, men 4–0 blev det och Oskarshamn stod inför en rejäl uppförsbacke.

– Första matchen var vi inte nöjda med, men vi är på väg mot där vi vill vara, säger Dennis Everberg

Oskarshamn fick in ett reduceringsmål, men Lukas Pilös soloprestation blev gästernas enda mål i matchen.

– Vi är nöjda med spelet från början. En stabil seger, säger Rögletränaren Cam Abbott.

– Det är viktigt att vi laddar om och förbereder oss inför nästa match.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.