Annons

Ridsporten kallar till pressträff om trakasserier

En svensk toppryttare utreds för trakasserier och övergrepp.
Ryttaren har stängts av tills vidare av Internationella ridsportförbundet FEI och riskerar avstängning i två år.
Nu har Svenska ridsportförbundet kallat till pressträff i eftermiddag.
Ridsport • Publicerad 8 september 2022
En svensk toppryttare utreds för trakasserier och övergrepp – nu kallar Svenska ridsportförbundet till pressträff. Arkivbild.
En svensk toppryttare utreds för trakasserier och övergrepp – nu kallar Svenska ridsportförbundet till pressträff. Arkivbild.Foto: Patrik Lundin/SvD/TT

"Svenska ridsportförbundet har under de senaste dagarna fått många frågor från media kopplat till ärenden om sexuella trakasserier. Vi berättar gärna mer och svarar på era frågor under en digital pressträff", skriver förbundet i ett pressmeddelande.

På pressträffen, klockan 16.30, deltar ordförande Ulf Brömster, juridiska utskottets ordförande Carl-G Leissner och Andrea Barth som är verksamhetschef för sport och tävling.

Annons

Toppryttaren utreds för att ha brutit mot FEI:s policy rörande trakasserier och övergrepp, enligt Svenska ridsportförbundet.

FEI har stängt av ryttaren tills vidare från att delta vid tävlingar eller event godkända eller arrangerade av FEI eller nationella ridsportförbund. Det svenska förbundet skriver också att FEI "bedömer att beteendet motiverar avstängning i två år samt böter om 3 000 schweiziska franc (33 000 kronor)".

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons