Annons

Regeringen öppnar för ännu mer publik i juli

Det kan bli aktuellt med ännu mer publik i juli.
Folkhälsomyndigheten utreder på uppdrag av regeringen möjligheten att ta in fler än 3 000 åskådare på sport- och kulturevenemang, rapporterar .
Sport • Publicerad 1 juni 2021
Regeringen har bett Folkhälsomyndigheten att titta på möjligheten till mer publik. Arkivbild.
Regeringen har bett Folkhälsomyndigheten att titta på möjligheten till mer publik. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

Det ska utredas om vaccinationsintyg och tester inför arrangemang kan göra att fler kan släppas in. Man kommer även titta på om uppdelning av arenor i sektioner går att använda sig av.

– Det här är en del i regeringens plan för att kunna lätta på restriktionerna. Vi vill vända på alla stenar för att se till att inte restriktioner ligger kvar längre än nödvändigt. Därför ber vi Folkhälsomyndigheten att återkomma med bedömningen om det går att genomföra större evenemang på ett smittsäkert sätt än vad som tidigare har sagts, säger kultur- och idrottsminister Amanda Lind till Sveriges Radio.

Annons

Det hela kan bli aktuellt i steg två av den femstegsplan som regeringen har presenterat för att avveckla coronarestriktionerna. Steg 2 är planerat att inledas den 1 juli och i nuläget är det tänkt att publiktaket ska höjas till bland annat 300 sittande personer på evenemang inomhus och 3 000 personer sittandes på evenemang utomhus.

I dag, den 1 juni, höjs maxantalet för antalet deltagare vid flera olika slags allmänna sammankomster. För utomhusarrangemang betyder det att 500 deltagare är tillåtna, till exempel ska Gif Sundsvall ta in det antalet åskådare i kvällens superettanmatch i fotboll hemma mot Jönköpings Södra.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons