Annons

RBK/IFKO fortsatt poänglösa: ”Bollen ligger och dansar på mållinjen”

RBK/IFKO får fortsätta jaga första segern i division 2.
Borta mot Team Södermöre kom det tredje raka nederlaget.
– Det var surt, säger tränaren Robert Karlsson.
Fotboll • Publicerad 21 augusti 2021
Sara Nääfs RBK/IFKO föll tungt borta mot Team Södermöre.
Sara Nääfs RBK/IFKO föll tungt borta mot Team Södermöre.Foto: Karl Edgren

Team Södermöre tog ledningen i den 29:e minuten och 1–0-ledningen stod sig nästan hela matchen ut. Där i mellan var det ett gästande RBK/IFKO som hade både en och två jättelägen att hitta nätet.

– Vi har väl det mesta i matchen, men lyckas inte få in bollen. Vi har två hörnor där bollen ligger och dansar på mållinjen. De petar in 1–0 på en målvaktsretur, säger RBK/IFKO-tränaren Robert Karlsson.

Annons

När gästerna lade allt krut på ett kvitteringsmål i slutskedet av matchen kom istället avgörande 2–0.

Fotboll, division 2 östra Götaland

Team Södermöre–RBK/IFKO 2–0 (1–0)

– De får in 2–0 i 83:e efter ett felpass från oss, de lyckas vända och så drar de ett ballongskott över målvakten och in när vi höll på att pressa på som mest. Det var surt, säger Robert Karlsson.

I nästa möte mot bottenkonkurrenten Glömminge vill Karlsson se sitt lag knipa åtminstone säsongens första poäng.

– Det är en riktigt viktig match, det vore skönt att ha de bakom oss. Vi ska traggla lite avslut här nu i veckan, men matchen i dag var i alla fall ett klart steg framåt, säger Karlsson som ger beröm till backlinjen (Tove Carlberg, Emma Steinholtz, Stina Hellberg och Sara Nääf) och forwarden Nellie Finnman.

Karl EdgrenSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons