Annons

Rapinoe avslutar karriären: "Otroligt speciellt"

Den amerikanska fotbollsstjärnan Megan Rapinoe, 38, kommer att avsluta karriären efter säsongen.
Sommarens fotbolls-VM i Australien och Nya Zeeland blir hennes sista mästerskap.
Fotboll • Publicerad 8 juli 2023
Megan Rapinoe förbereder sig för sitt fjärde VM. Arkivbild.
Megan Rapinoe förbereder sig för sitt fjärde VM. Arkivbild.Foto: Ashley Landis AP/TT.

När NWSL-säsongen tar slut senare i höst kommer legendaren lämna klubben OL Reign, som hon tillhört sedan 2013, och avsluta karriären.

"Jag har kunnat ha en så otrolig karriär. Den här sporten har gjort det möjligt för mig att träffa många fantastiska människor. Att få spela ett sista världsmästerskap och en sista NWSL-säsong och därefter avsluta på mina egna villkor är otroligt speciellt", skriver Rapinoe i ett uttalande.

Annons

USA, som har två raka VM-guld, möter Wales i en träningslandskamp på söndag. Därefter åker guldfavoriterna till VM.

Rapinoe gjorde landslagsdebut 2006. 2019 var 38-åringen en nyckelspelare i det lag som försvarade guldet från 2015. I finalen mot Nederländerna gjorde hon mål och under turneringen noterades veteranen för sex mål och tre målgivande passningar. Senare samma år utsågs hon till världens bästa fotbollsspelare på damsidan.

På meritlistan har hon ett OS- och två VM-guld. Med OL Reign har Rapinoe vunnit fyra ligatitlar.

Megan Rapinoe är inte bara fotbollsspelare. Storstjärnan har använt sin röst vid flera tillfällen för att förbättra villkoren kring damfotbollen och få den att fortsätta växa. Hon var bland annat drivande bakom stämningsansökan mot landets fotbollsförbund där spelarna argumenterade för att de hade blivit utsatta för könsdiskriminering när det gällde lönenivåer och arbetsförhållanden.

De ansåg bland annat att herrarna fick större ersättning för spel i landslaget. Konflikten pågick i några år och det hela slutade med att parterna nådde en förlikning där förbundet fick betala 225 miljoner kronor till spelarna.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons