Rantala hattrickhjälte i Djurgårdskrossen

En halvlek.
Det var vad Vittsjö med Jutta Rantala i spetsen behövde för att stänga matchen mot Djurgården och ta hem tre poäng.
– Vi får ett tidigt mål mot oss igen så det är klart det ändrar allt, säger Djurgårdens tränare Magnus Pålsson till Viaplay.
Fotboll • Publicerad 9 juli 2023
Jutta Rantala var inblandat i allt mot Djurgården. Arkivbild.
Jutta Rantala var inblandat i allt mot Djurgården. Arkivbild.Foto: Johan Nilsson/TT

Jutta Rantala hade en fantastisk söndag mot Djurgården och slog till med ett äkta hattrick. Det första målet kom efter sju minuter efter en kort hörna där finländskan med högerfoten läckert skruvade in bollen i den bortre burgaveln.

Bara några minuter senare var Rantala framme igen med ett riktigt kanonskott strax utanför straffområdet, denna gång med vänsterfoten, som hittade in i målvaktens högra hörn.

Men den målfarliga mittfältaren var inte klar där. Strax innan halvtid avancerade hon in i straffområdet och från vänster drog hon till med ännu ett hårt och välplacerat skott, otagbart för unga Elvira Björklund, 19, som hade en tuff dag i Djurgårdsmålet.

Pålsson: "Uppförsbacke igen"

Innan matchen var slut hann Rantala med ännu ett långskott från straffområdeslinjen som Björklund inte kunde hålla. Kanadensiskan Sarah Stratigakis höll sig påpassligt framme och lade enkelt in returen.

Det blev en riktig målfest och matchen slutade till slut 5–1 efter att bägge lagen gjort ett mål vardera i matchens slutskede. Förlusten innebär att Djurgården nu inte vunnit på fem raka matcher.

– Vi får ett tidigt mål mot oss igen så det är klart det ändrar allt. Vi har tio minuter i början där vi gör det ganska bra och skapar chanser, men så gör de mål på sin första hörna och då är det uppförsbacke igen, säger Djurgårdens tränare Magnus Pålsson till Viaplay.

Tungt för BP

Lite mer än 50 mil bort fortsatte ett annat Stockholmslag på sin svaga formkurva. Hemma på Grimsta föll Brommapojkarna med 0–2 mot Norrköping vilket innebär att nästjumbon inte vunnit sedan slutet på maj.

I Smålandsderbyt mellan Växjö och jumbon Kalmar fortsatte Växjös Evelyn Ijeh sin fina målform genom att göra 1–0 efter en kvart. Målet var hennes tionde för säsongen men kom inte att fälla avgörandet. För efter en stark forcering från Kalmar kvitterade gästerna till 1–1 i den fjärde tilläggsminuten genom Maja Landin på nick. I och med den sena kvitteringen bröt Kalmar sin förlustsvit på fem raka matcher.