Annons

Rangnick fåordig om misstankarna mot stjärnan

Manchester United-tränaren Ralf Rangnick vill inte prata om våldtäktsmisstankarna mot lagets stjärna Mason Greenwood.
Enligt honom har fallet diskuterats inom truppen, men träningen har flutit på som vanligt.
Fotboll • Publicerad 3 februari 2022
Manchester United-tränaren Ralf Rangnick vill inte prata om anklagelserna mot Greenwood, utan fokusera på det sportsliga. Arkivbild.
Manchester United-tränaren Ralf Rangnick vill inte prata om anklagelserna mot Greenwood, utan fokusera på det sportsliga. Arkivbild.Foto: Rui Vieira/AP/TT

På fredag tar Manchester United emot Middlesbrough på Old Trafford i den fjärde omgången av FA-cupen. Därför hoppas tränaren Ralf Rangnick att fokuset får ligga på det sportsliga, säger han på en presskonferens inför matchen.

Detta efter att ha fått frågor om fallet kring lagets stjärna Mason Greenwood som misstänks för våldtäkt, misshandel och mordhot mot en tidigare flickvän och som efter att ha gripits i söndags släpptes mot borgen på onsdagen.

"Bra och normal vecka"

Annons

– Vi har haft en bra och normal träningsvecka. Fem pass, inklusive dagens. Det har säkert varit ett ämne som diskuterats i spelartruppen, men de är alla människor och Mason var en del av gruppen fram till pausen. Det har varit en fin träningsvecka och nu ser vi fram emot matchen, säger Rangnick som i övrigt inte ville kommentera fallet med Greenwood.

Utredningen pågår fortfarande och den 20-årige spelaren är avstängd av Premier League-klubben på obestämd tid. Därför har fallet – indirekt – påverkat Jesse Lingards framtid i laget, enligt tränaren.

Påverkade Lingard-affär

Lingard ville lämna klubben i januarifönstret men blir kvar.

– Det var två saker som avgjorde. En var att vi hade problemet med Mason Greenwood och att vara utan en spelare som spelat regelbundet de senaste veckorna. Den andra var att klubben inte nådde en överenskommelse med en annan klubb, säger Rangnick.

Tillbaka i United-truppen som ställer upp på fredag är Paul Pogba, som varit skadad och inte spelat sedan slutet av november, medan den svenske landslagsförsvararen Victor Nilsson Lindelöf fortsatt saknas efter att ha varit sjuk den senaste veckan.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons