Annons

Protest inlämnad mot Bayerns märkliga byte

Freiburg har bestämt sig för att lämna in en protest efter att Bayern München under en period spelade med tolv man på planen i lördagens möte i Bundesligafotbollen.
Bayern vann matchen med 4–1, men nu hoppas Freiburg att det tyska fotbollsförbundet ser över matchen.
Fotboll • Publicerad 4 april 2022
Bayern München vann matchen mot Freiburg.
Bayern München vann matchen mot Freiburg.Foto: Philipp von Ditfurth/AP/TT

Det var när Marcel Sabitzer och Niklas Süle skulle ersätta Corentin Tolisso och Kingsley Coman som förvirringen uppstod. Cirka 20 sekunder efter att de bägge spelarna äntrat planen och matchen blåsts igång igen märkte domaren att bara en spelare hade lämnat planen i dubbelbytet, Coman var kvar.

På måndagen meddelade Freiburg att man gjort juridiska efterforskningar och att ett beslut om att lämna in en protest är fattat. Man skriver vidare att man hoppas att fallet kan vara prejudicerande.

Anledningen till förvirringen ska ha varit att fel nummer visades på ljustavlan när de två Bayern-bytena genomfördes. Kingsley Coman skulle ha lämnat planen, men var kvar så länge hans nummer inte kom upp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons