Annons

Proffsfavoriter hoppar av Ironman: ”Man blir trött”

Flera avhopp och inställd presskonferens.Herrproffsens återkomst till Ironman Kalmar har inte börjat bra.– Jo, man blir lite trött, säger Tomas Gustavsson.
Kalmar • Publicerad 17 augusti 2017
Tomas Gustavsson, ansvarig för proffsen i Kalmar. Foto: Peter Ahlén
Tomas Gustavsson, ansvarig för proffsen i Kalmar. Foto: Peter Ahlén

Tomas Gustavsson är ansvarig för proffsen i Kalmar och det som såg ut att bli ett så starkt startfält har tunnats ut för varje dag.

Senast att hoppa av är favoriten Giulio Molinari från Italien.

Annons

Även den svenske favoriten Fredrik Bäckson har nu lämnat besked att han inte kommer till Kalmar.

– Jag känner mig inte redo från min knäskada tidigare i år och vill inte tävla om jag inte kan prestera efter min förmåga. Är dock jäkligt besviken att inte kunna tävla men hälsa går först. Det blir Ironman Barcelona i stället i slutet av september, meddelar Fredrik Bäckson till Sporten.

Ironman Kalmar har tidigare år också haft en presskonferens på torsdagen med favoriterna för att måla upp intresset. I år var tanken att presskonferens skulle vara öppen för allmänheten på Stortorget. Men i sista stund fick arrangörerna ställa in allt.

Skälet? Nya avhopp och att de tänkta triathleterna som skulle vara med inte hann i tid till Kalmar.

– De kommer sent i kväll efter klockan 18 som egentligen är deadline för registreringen, säger Tomas Gustavsson.

I början av veckan var 37 herrproffs anmälda. Då hade Gustavsson fått nej från Nick Baldwin från Seychellerna Marc Duelsen, Tyskland.

Under onsdagen strök sig de tunga förhandsfavoriterna David Plese, Slovenien och Denis Chevrot, Frankrike.

Storfavoriter i Kalmar kommer nu spanjoren Clemente Alonso-McKernan vara. Närmast utmanas han av före detta proffscyklisten Cameron Wurf, Australien och Danil Sapunov, Ukraina.

Lasse HanssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons