Annons

Prinsen: "Jag vill kliva upp överst på pallen"

Prins Carl Philip är tillbaka på racingbanorna. På fredag står han på startlinjen när Porsche Carrera Cup har premiär på Ring Knutstorp.
"Självklart skulle jag vilja kliva upp överst på pallen vid säsongens slut", säger prinsen om målsättningen att ta hem årets Masters Cup.
Racing • Publicerad 5 maj 2021
"Självklart skulle jag vilja kliva upp överst på pallen vid säsongens slut", säger prinsen om målsättningen att ta hem Masters Cup.
"Självklart skulle jag vilja kliva upp överst på pallen vid säsongens slut", säger prinsen om målsättningen att ta hem Masters Cup.Foto: Armin Hadzic
"Det var min bästa säsong hittills i Porsche Carrera Cup", säger prinsen om fjolårssäsongen.
"Det var min bästa säsong hittills i Porsche Carrera Cup", säger prinsen om fjolårssäsongen.Foto: Armin Hadzic

Efter ett sabbatsår 2019 var prinsen tillbaka i hetluften förra säsongen. Han satte sig på nytt i en Porsche och körde full säsong i Carrera Cup. Till slut landade han på en åttondeplats.

Ett mästerskap i mästerskapet är Masters Cup för förare över 40 år. Förra året tog prinsen där hem tre segrar och hamnade till slut på andra plats. Nu vill han ta klivet högst upp på prispallen.

Annons

"Det är vad jag hoppas på såklart", säger prins Carl Philip i ett pressmeddelande.

"Min bästa säsong"

Han känner sig tillfreds med comebacksäsongen.

"Det var min bästa säsong hittills i Porsche Carrera Cup. Sedan är man aldrig helt nöjd förrän man är helt nöjd, och frågan är om man någonsin blir det".

Prinsen inledde sin racingkarriär i Carrera Cup 2008. Efter fem säsonger gick han vidare till andra serier, bland annat fyra säsonger i STCC. Nu är han redo för sin andra säsong i Porsche efter fjolårets comeback.

Förra årets vinnare i Masters Cup, Magnus Öhman, kommer inte till start. I stället blir det en en öppen historia mellan prinsen, Thomas Karlsson, Christoffer Bergström, Krister Andero och Lars-Bertil Rantzow.

Fakta: Porsche Carrera Cup 2021

7–8 juni: Ring Knutstorp.

18–19 juni: Scandinavian Raceway, Anderstorp.

9–10 juli: Falkenbergs motorbana.

20–21 aug: Gelleråsen arena.

17–18 sep: Rudskogens motorcenter, Norge.

1–2 okt: Mantorp Park.

Källa: Carrera cup

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons