Annons

Premiärsuccé för Jansson och Brentford

Pontus Janssons fredagskväll var det inget fel på.
Premier League-debut, lagkapten och en 2–0-seger i ligapremiären hemma mot Arsenal.
Fotboll • Publicerad 13 augusti 2021
Sergi Canos, till vänster, blev Premier League-säsongens första målskytt.
Sergi Canos, till vänster, blev Premier League-säsongens första målskytt.Foto: Ian Walton/AP/TT

Efter förra årets avancemang var det äntligen dags för Premier League-premiär för Brentford – med Pontus Jansson som lagkapten. Svensken, som i veckan avslutade sin landslagskarriär, startade i mittbackslåset hemma mot Arsenal.

Och Jansson och lagkamraterna inledde piggt.

Annons

I 21:a minuten lyckades inte Arsenal rensa iväg bollen till säkerhet och till slut fick Sergi Canos bollen till vänster i straffområdet. Spanjoren vek in i banan och fick på ett hårt och välplacerat skott intill första stolpen för 1–0.

I Arsenal saknades två tunga avbräck i form av anfallsduon Pierre-Emerick Aubameyang och Alexandre Lacazatte på grund av sjukdom, och offensiven mäktade inte med mycket i första halvlek.

Efter paus började dock gästerna sakteligen öka trycket mot Brentfords mål. Bland annat slog Granit Xhaka till med en hård halvvolley som seglade strax över.

Men det ska göras mål också – och det gjorde i stället Brentford.

I 73:e minuten letade sig ett långt inkast in i straffområdet och studsade fram till dansken Christian Nørgaard som stormade fram och nickade in 2–0.

Arsenal, som hade hoppats på en bra start på ligaspelet efter förra säsongens åttondeplacering, försökte närma sig på resultattavlan. Men Brentfords försvar och målvakten David Raya stod pall – och 2–0 höll sig matchen ut.

Fakta: Premiäromgången i Premier League

Fredag 13 augusti

Brentford–Arsenal 2–0

Lördag 14 augusti

13.30 Manchester United–Leeds

16.00 Burnley–Brighton

Chelsea–Crystal Palace

Everton–Southampton

Leicester–Wolverhampton

Watford–Aston Villa

18.30 Norwich–Liverpool

Söndag 15 augusti

15.00 Newcastle United–West Ham United

17.30 Tottenham–Manchester City

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons