Annons

Positiva KFF-svar trots ny förlust

Bra spel, nära seger. Men ändå fick Kalmar FF lämna Atlantic cup som jumbo och en tredje raka uddamålsförlust.
Algarve (Sportens utsända) • Publicerad 6 februari 2016
Foto: Daniel Bogefors
Foto: Daniel Bogefors

KFF-spelarna hade ganska enkelt att smälta 1–2-förlusten mot Bröndby. Plötsligt satt spelet och det är något som de nu vill ta med sig hem inför nästa träningsmatch mot Ängelholm.

– Allt är bättre i dag, presspelet, vi ligger bra i positioner och pressar när vi ska. När vi väl har bollen vågar vi spela och kommer till fler chanser än vad vi har gjort tidigare, säger Jonathan Ring.

Annons

Kalmar FF startade piggt utan att skapa några direkt heta chanser. I stället lyckades Bröndbys Riza Durmisi lura bort Emin Nouri och prickskjuta in 1–0. Efter målet tog KFF över allt mer men utdelningen kom först sju minuter in på andra halvlek då Jonathan Ring tog sig ner till kortlinjen och slog bollen snett bakåt till Romario som med bredsidan satte kvitteringen.

Rasmus Elm kom in efter en timme. Mittfältaren drog iväg en mäktig frispark som Bröndbys målvakt tippade i ribban. Det skulle komma ytterligare en ribbträff sedan Marcus Antonsson med en hård nick prickat överliggaren.

– Vi ska vara riktigt nöjda i dag. Det kändes som det lossnade lite. Vi har två ribbträffar och jag tycker att vi var värda att de skulle ha gått in sett till andra halvlek, säger Antonsson.

Men i 89:e minuten kom avgörandet. Bröndbys högerback Johan Larsson fick alldeles för enkelt kliva rakt igenom KFF-försvaret och placera in 2–1.

Daniel BogeforsSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons