Annons

Jansson slutar i landslaget: "Tufft beslut"

Fotbolls-EM blev Pontus Janssons sista mästerskap. Den 30-årige mittbacken väljer nu att sluta i landslaget.
"Ett av mina tuffaste beslut men dagen har kommit då jag lämnar över min plats i landslaget till någon annan", skriver han på Instagram.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2021
Pontus Jansson har gjort sitt i landslaget. Arkivbild.
Pontus Jansson har gjort sitt i landslaget. Arkivbild.Foto: Jonas Ekströmer/TT

Det blev 27 landskamper för Pontus Jansson efter att han debuterade i den blågula landslagströjan 2012.

"Jag har alltid känt en stolthet och en skyldighet att ge 100% varje gång man får chansen att representera sitt land och jag känner att jag gjort det fram tills idag oavsett om jag spelat, kommit in eller varit på bänken", skriver han.

"Drömt om mer"

Annons

I sommarens fotbolls-EM fanns Jansson med i truppen men satt på bänken under hela mästerskapet.

"Självklart hade jag drömt om mer, att spela varje match och vara en tongivande spelare, men ibland så går inte alla drömmar som man vill, men oavsett känner jag en stolthet över allt man fått vara med om."

Mittbacken har varit ett regelbundet inslag i förbundskapten Janne Anderssons landslagstrupp de senaste åren. Men 30-åringen, till vardags i Premier League-laget Brentford, vill lägga mer tid på sitt klubblag och familjen framöver. Hans sista landskamp blev mot Portugal i Nations League i oktober förra året.

"3 mästerskap, många stora matcher och otroliga ögonblick på planen men framförallt har jag fått vara med om en gemenskap under Jannes ledning som jag inte känt på många andra ställen i mitt liv. Den kärleken och vänskapen man byggt upp med många spelare och ledare under dessa åren är något man aldrig kommer glömma", skriver han.

Andersson: "Full förståelse"

Janne Andersson har pratat med Jansson de senaste dagarna.

"När jag och Pontus pratade tidigare i veckan meddelande han att han känner att han har svårt att hitta motivationen för att satsa på såväl landslag som klubblag nästa säsong. Det är såklart tråkigt men är det så att motivationen inte riktigt finns där så har jag full förståelse för beslutet. Det har varit ett nöje att arbeta ihop med Pontus", säger Andersson i en kommentar på Svenska fotbollförbundets hemsida.

Jansson är den sjätte spelaren som har tackat för sig i landslaget efter uttåget i EM-åttondelsfinalen mot Ukraina. Sedan tidigare har Marcus Berg, Andreas Granqvist, Sebastian Larsson, Mikael Lustig och Gustav Svensson meddelat att de har gjort sitt i blågult.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons