Annons

Pontus Dahlberg återvänder till "Blåvitt"

Pontus Dahlberg är klar för en återkomst till IFK Göteborg.
Avtalet med "Blåvitt" sträcker sig till och med 2026.
"Det är i Blåvitt jag vill vara", säger målvakten i ett uttalande på klubbens hemsida.
Fotboll • Publicerad 11 augusti 2022
Pontus Dahlberg. Arkivbild.Foto: Andreas Hillergren/TT

23-årige Dahlberg debuterade i IFK Göteborgs A-lag som 17-åring 2016.

2018 lämnade målvakten "Blåvitt" för Watford och har sedan dess varit utlånad till klubbar som nederländska FC Emmen, Häcken, Doncaster och Gillingham.

Annons

Men nu är han alltså tillbaka i IFK Göteborg – där det nya avtalet sträcker sig över fyra och ett halvt år.

"Det säger mycket. Det är i Blåvitt jag vill vara. Det är här jag vill fortsätta utvecklas och jag vill vara med och ta mitt lag upp till toppen igen. Varje tillfälle jag har fått har jag varit på Kamratgården för att bygga upp mig och jag har hållit tät kontakt med flera personer i klubben sedan dagen jag lämnade. Det känns väldigt bra att komma hem på riktigt", säger han i ett uttalande.

Tränare Mikael Stahre:

"Pontus har gjort det väldigt tydligt för oss att det är till just IFK Göteborg han vill. Vi får hem en ambitiös, målinriktad och hungrig målvakt. Pontus starka koppling till 'Blåvitt' gör att han snabbt kommer att komma in i vår verksamhet. På många sätt är det en unik värvning, att få hem en spetsspelare i hans ålder".

Dahlberg kommer nu främst att konkurrera med Warner Hahn som startat samtliga 17 allsvenska matcher för "Blåvitt" den här säsongen. På 17 matcher har Hahn släppt in 15 mål.

IFK Göteborg är femma i allsvenskan, fem poäng bakom Häcken i topp.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons