Annons

Svensksuccé trots polsk seger i Målilla

Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren dominerade i Målilla.Men högst upp på pallen fick Bartosz Zmarzlik kliva.
Publicerad 12 augusti 2017
Bartosz Zmarzlik fick kliva överst på pallen i Målillas GP efter ett dramatiskt finalheat. Antonio Lindbäck kom tvåa och Fredrik Lindgren kom trea. Foto: Daniel Svensson
Bartosz Zmarzlik fick kliva överst på pallen i Målillas GP efter ett dramatiskt finalheat. Antonio Lindbäck kom tvåa och Fredrik Lindgren kom trea. Foto: Daniel Svensson

Det blev en häftig speedwaykväll på G&B Arena på lördagskvällen. Antonio Lindbäck och Fredrik Lindgren flög fram och var i det närmaste oslagbara i grundomgången. De körde båda in 14 av 15 möjliga poäng och fick publiken i Målilla att piska upp en härlig stämning i den småkyliga augustikvällen.

– Vilken kväll för svensk speedway. Hemmaplan och två svenskar med i toppen och vi vinner heat efter heat i grundomgången. Publiken får verkligen någonting att bli vilda över. Det var verkligen helt fantastiskt, säger Fredrik Lindgren.

Annons

I semifinalen fortsatte både Lindbäck och Lindgren att bestämma på banan. Lindbäck vann semifinal ett och Lindgren den andra. I finalen ställdes de sedan mot Dackarnas polack Maciej Janowski och Bartosz Zmarzlik. Efter ett tajt finaltheat där Lindbäck var i ledningen nästan hela tiden kunde Zmarzlik passera på målrakan och strö lite salt i de svenska festsåren.

– Jag är superglad även om alla givetvis vet att man vill vinna en final. Men som jag presterar genom hela tävlingen så känns det magiskt. Jag missade lite i finalen och låst på innerspåret, jag fick koncentrera mig på att hålla bronsplatsen, säger Fredrik Lindgren.

Lindbäck tvåa, Lindgren trea och den tredje svensken, wild card-föraren Linus Sundström hade det tufft och fick nöja sig med två poäng i grundomgången. Jason Doyle och Dackarnas Patryk Dudek hade båda en tung kväll, missade semifinal och fick med sig fem poäng. Maciej Janowski är ny VM-ledare med 88 poäng. Fredrik Lindgren är fyra, fyra poäng upp till Patryk Dudek på tredjeplatsen.

Fakta

Resultat i Målillas GP:

1. Bartosz Zmarzlik, 15 poäng

2. Antonio Lindbäck, 19

3. Fredrik Lindgren, 18

4. Maciej Janowski, 13

5. Tai Woffinden, 14

Fakta

Ställningen i VM-serien efter sju tävlingar:

1. Maciej Janowski, 88 poäng

2. Jason Doyle, 83

3. Patryk Dudek, 80

4. Fredrik Lindgren, 76

5. Tai Woffinden, 71

6. Bartozs Zmarzlik, 70

9. Antonio Lindbäck, 55

Johnny LarssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons