Annons

Pluggar kriminologi och kan sno en titel

Hole-in-one på första rundan och en bogeyfri runda även dagen efter.
Caroline Hedwall har hittat storspelet i Dubai Moonlight Classic.
Kriminologistudenten har chansen att sno karriärens sjunde titel på Europatouren.
Golf • Publicerad 5 november 2020
Caroline Hedwall är nio under par efter två rundor på Europatouren i Dubai. Arkivbild.Foto: Ahn Young-joon/AP/TT

De inledande 65 slagen i onsdags gav tätplats och trots några missade puttar gick hon runt på 70 slag, två under banans par 72, på det andra varvet på Faldo Course på Emirates Golf Club i Förenade arabemiraten.

Inför fredagens avgörande runda är svenskan totalt nio under par, ett slag före Meghan MacLaren, England, som är tvåa på åtta under.

Annons

"Jag ligger i en bra position och är mycket nöjd med mitt spel", säger hon.

Scorekortet för dagen visade 16 par och två birdies. Siffror som andas stabilitet. Hittills har Hedwall inte noterats för en enda bogey över 36 hål.

"Jag har spelat väldigt stadigt, träffat många greener och många gånger varit inom två meter från hålet. I dag hade jag flera puttar som inte rullade i så ett resultat på kanske fem under hade varit mer rättvisande", säger hon på Europatourens webbplats.

Hedwall har gett sig ett utmärkt slagläge i jakten på sjunde segern på Europatouren.

31-åringen behöver inte ligga och fundera på hur hon ska ta sig an den tredje rundan. Vid sidan av golfen är hon fullt sysselsatt med studier.

"Jag läser kriminologi och ska försöka ta en examen. Det är trevligt att ha något att fokusera på när man är tillbaka på rummet", säger hon.

Just nu är det lite stressigt med pluggandet. Hedwall har en uppsats hon måste bli klar med till i morgon, fredag.

Johanna Gustavsson är näst bästa svenska, fyra under par totalt, och på en delad åttondeplats inför avslutningen.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons