PL-titeln till City – Elanga förlorare i debuten

Manchester City är engelsk ligamästare i fotboll.
Detta efter att värsta rivalen Manchester United, med svenske talangen Anthony Elanga i startelvan, förlorat hemma mot Leicester med 1–2.
Fotboll • Publicerad 11 maj 2021
Manchester City är engelska ligamästare efter Manchester Uniteds förlust på tisdagskvällen. Arkivbild.Foto: Dave Thompson/AP/TT

Det är inget snack om att Manchester City är Englands bästa lag den här Premier League-säsongen. Trots att tre omgångar återstår är inga i närheten av att hota om ligatiteln.

Och när tabelltvåan Manchester United på tisdagskvällen förlorade hemma mot Leicester med 1–2 var också de teoretiska möjligheterna utraderade.

United, tio poäng bakom efter 35 av 38 omgångar, kan inte längre komma ikapp.

Det är Manchester Citys tredje ligatitel under de senaste fyra säsongerna, alla med spanjoren Pep Guardiola som tränare.

För den svenske anfallstalangen Anthony Elanga blev tisdagens match ändå minnesvärd. 19-åringen fick chansen från start i Manchester United och gjorde därmed A-lagsdebut i klubben.

Han fick 65 minuter på planen innan han byttes ut. Då stod det 1–1 efter att Leicester tagit ledningen i den tionde minuten genom Luke Thomas innan Mason Greenwood kvitterade bara fem minuter senare.

Bara minuten efter att Elanga lämnade planen kom Leicesters segermål. Caglar Söyüncü nådde högst på en hörna och nickade in 2–1.

Målet gav inte bara Manchester City ligatiteln. Den gör också fajten jämnare om platserna närmast bakom seriesegrare.

Manchester United är fortsatt tvåa på 70 poäng efter 35 omgångar, Leicester är ny trea på 66 poäng (36 spelade matcher) och Chelsea är fyra på 64 poäng (35 matcher).

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.