PL-titeln allt närmare för Manchester City

Manchester City ångar på mot seriesegern i Premier League. Med två snabba mål i andra halvlek besegrades Crystal Palace med 2–0.
I morgon kan titeln säkras med hjälp av Liverpool.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2021
Manchester Citys Sergio Agüero klappas om efter målet mot Crystal Palace.
Manchester Citys Sergio Agüero klappas om efter målet mot Crystal Palace.Foto: Clive Rose/AP/TT

City har nu vunnit fem av de sex senaste matcherna i ligan och leder med 13 poäng före Manchesterrivalen United med fyra matcher kvar. Om Manchester United förlorar söndagens match mot Liverpool är saken klar, då är City mästare igen. Senast var för två år sedan.

– Jag ska kolla Liverpool-matchen. Allt är i våra händer, säger City-tränaren Pep Guardiola enligt BBC.

Trots stort spelövertag lyckades inte Premier League-ledaren Manchester City göra mål på Crystal Palace i den första halvleken, som var mållös.

Tolv minuter in i andra halvlek kom det första målet, som sedan följdes av ett andra bara 83 sekunder senare.

Agüero målskytt

Det började med att Sergio Agüero serverades ett inspel från vänsterkanten från Benjamin Mendy, som argentinaren skickade upp högt i nättaket. Det var 32-åringens andra mål för säsongen. Han har varit skade- och sjukdomsförföljd, och var bland annat borta en dryg månad på grund av coronasjukdom.

– Vilket mål, vilket utförande, vilken man. Jag älskar honom som person, säger Guardiola.

Ferran Torres gjorde 2–0 på en passning från Raheem Sterling. Spanjoren bredsidade in bollen vid den vänstra stolpen.

"I bra position"

Graham Potters Brighton är nära att säkra Premier League-kontraktet efter 2–0-segern över Leeds. Pascal Gross och Danny Welbeck gjorde målen.

– Vi har satt oss i en bra position. Men med truppen vi har siktar vi högre. Vi vill avsluta säsongen starkt, säger Welbeck till BBC.

För Fulham rycker nedflyttning allt närmare. Det blev 0–2-förlust mot Chelsea vilket innebär att Fulham är kvar under nedflyttningsstrecket, nio poäng upp till Newcastle med fyra matcher kvar att spela.

Tysken Kai Havertz gjorde Chelseas båda mål när klubben tog ytterligare kliv mot att säkra spel i Champions League till hösten.

Chelsea ligger fyra, just nu sex poäng före West Ham.

Aston Villa tog alla tre poängen via 2–1 mot Everton på Goodison Park. Ollie Watkins gav bortalaget ledningen varpå Dominic Calvert-Lewin kvitterade för Everton.

Med tio minuter kvar avgjorde Anwar El-Ghazi för Villa.

Landslagsmålvakten Robin Olsen satt på Evertons bänk.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.