Piteå repade sig snabbt efter storförlusten mot Kristianstad.
Bottenmötet med AIK slutade med en viktig och klar 4–0-seger.
Fotboll • Publicerad 1 juli 2021
Selina Henriksson gjorde Piteås första mål i segern mot AIK. Arkivbild.
Selina Henriksson gjorde Piteås första mål i segern mot AIK. Arkivbild.Foto: Nils Petter Nilsson/TT

Piteå åkte på en riktigt smäll borta mot Kristianstad och förlorade med hela 1–6.

Ett resultat som fick tränaren Stellan Carlsson att kalla tillvaron för "nu känns det ganska mörkt".

Samtidigt slog han fast:

– Den känsla som just nu är nattsvart måste förvandlas till något bra, sade han till Norrländska Socialdemokraten, NSD.

Precis så blev det.

I det viktiga hemmamötet med den damallsvenska bottenkollegan AIK fick Piteå bättre ordning på spelet – och vann med 4–0.

Selina Henriksson gav hemmalaget en drömstart när hon prickade in 1–0 redan i elfte minuten. 22-åringen drog till från långt ut på högerkanten – där de flesta skickar in ett inlägg – och bollen smet in vid målvakten Milla-Maj Majasaaris första stolpe.

2–0 kom i 35:e minuten, då Astrid Larsson blev fri efter långbollen från högerbacken Maja Green och distinkt, säkert satte dit bollen.

Jennie Nordin satte 3–0 på straff och Anam Imo gjorde 4–0 i 88:e minuten.

Segern gör att Piteå klättrar förbi AIK i tabellen och är nu nia på tio poäng. AIK halkade ner till elfteplats.

Växjö, som möter Eskilstuna hemma på fredagen, är jumbo på tre poäng.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.