Annons

Piqué tackar för sig: "Barça gav mig allt"

Barcelonastjärnan Gerard Piqué avslutar fotbollskarriären.
Lördagens La Liga-match mot Alméria blir hans sista.
Fotboll • Publicerad 3 november 2022
Gerard Piqué avslutar karriären. Arkivbild.
Gerard Piqué avslutar karriären. Arkivbild.Foto: Antonio Calanni/AP/TT

Gerard Piqués besked att avsluta karriären mitt under säsongen kom som en överraskning för många. I år har han gjort fem matcher i ligaspelet och ytterligare fyra i Champions League för sitt älskade Barcelona.

– Fotbollen har gett mig allt, Barcelona har gett mig allt, säger Piqué i ett videoklipp publicerat på sociala medier.

Annons

– Alla drömmar jag hade som barn har blivit verklighet.

Piqué är född i Barcelona och inledde karriären i klubben. I tidig ålder flyttade han dock till Manchester United, där han fick sitt genombrott. 2008 flyttade han tillbaka till sitt hjärtas klubb och där växte han ut till en av världens allra bästa mittbackar. På meritlistan finns bland annat åtta La Liga-titlar, fyra Champions League-segrar (en med Manchester United) och både VM- och EM-guld med det spanska landslaget.

– Min resa är nu slut. Jag har alltid sagt att det inte finns något annat lag för mig än Barcelona, och så är det. Nu kommer jag bli en vanlig supporter och jag kommer föra vidare min kärlek till Barcelona till mina barn, säger Piqué.

TT
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons