Annons

Piispanen slipper operation

Arsi Piispanen slipper operation.Därmed kan IKO:s förstacentar vara tillbaka betydligt snabbare än befarat.
Oskarshamn • Publicerad 3 oktober 2014

IKO har nu fått svar om Arsi Piispanens trasiga ledband. Och det var positiva bulletiner.

– Det är mycket bättre än förväntat. Ledbandet är inte helt av och han behöver inte opereras. Han ska få ett specialknäskydd redan på måndag och kan börja rehabba direkt, säger IKO-sportchefen Roger Jönsson.

Annons

Förhoppningen nu är att Piispanen kan göra vara tillbaka efter landslagsuppehållet. Det skulle betyda att han kan göra comeback hemma mot Asplöven den 11 november.

Samma förhoppning gäller Daniel Ljungkvist.

– Om vi har tur och Gud är god så är båda med efter uppehållet.

Linus Morin ska gå en så kallad hjärntrappa i sex dagar för sina huvudproblem. Avlöper det utan problem spelar han direkt.

Vad det gäller danskkanadensiska duon Morten Poulsen och Luca Caputi, så är de snart i spel.

– Båda är i full träning på måndag. Morten spelar onsdag och Luca senast fredag, kanske redan onsdag.

Innebär det här att ni inte kommer att plocka in någon permanent ersättare?

– Jag vill ju få in en spelare permanent. Alla skador sliter hårt på truppen. Det är alldeles för lång tid att spela utan så viktiga spelare. Jag har sagt det till klubbledningen, men just nu finns det inga pengar till det. Vi kan naturligtvis inte äventyra föreningens ekonomi, men jag skulle gärna vilja ha in något. Bollen ligger hos Mats (Söder, ordförande) och Martin (Svenson, klubbchef), säger Roger Jönsson.

Men även om IKO fått en del positiva besked så sliter skadorna hårt på truppen och inför söndagens Almtunamatch har tränaren Fredrik Söderström bara fem backar och elva forwards att tillgå.

– Vi får se hur det blir med Förlundalånen (Christoffer Ehn, Pierre Engvall och John Nyberg). De är i Göteborg nu, men jag har sagt till Frölunda att vi vill ha dem kvar, säger Jönsson.

Matchen mot Almtuna ingår i Hockeyns dag, vilket innebär att ett antal sponsorer bjuder på fri entré.

Christian GustafssonSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons