Pickford poängräddare – kryss i ångestmötet

Nedflyttningshotade Leicester tog emot bottenkonkurrenten Everton i ett ångestmöte i Premier League. I en chansrik 2–2 match blev målvakten Jordan Pickford stor poängräddare för Everton.
Fotboll • Publicerad 1 maj 2023
Leicester spelade 2–2 med Everton i ett ångestmöte. Båda lagen lever således farligt i nedflyttningsstriden.Foto: Mike Egerton/PA via AP/TT

Nästjumbon Everton tog ledningen genom ett straffmål signerat Dominic Calvert-Lewin redan efter en kvart.

Därefter bjöd Leicester upp till dans och i den 22:a minuten kvitterade mittbacken Caglar Söyüncü. Elva minuter senare fick Everton vittja nätet igen, detta efter att Leicesters veteran Jamie Vardy enkelt rullat in 2–1.

På första halvlekens tilläggstid fick James Maddison chansen att punktera matchen från straffpunkten. Då klev Jordan Pickford fram och räddade skottet, och Everton fick gå till halvtidsvila i ettmålsunderläge.

I inledningen av andra halvlek kvitterade Everton till 2–2 genom Alex Iwobi. Trots ett par riktigt heta målchanser för bägge lagen lyckades varken Everton eller Leicester få bollen i mål och 2–2 stod sig matchtiden ut.

Resultatet innebär att Leicester ligger kvar på 16:e-plats i tabellen – på samma poäng som Nottingham Forest som ligger på nedflyttningsplats. Everton är fortsatt nästjumbo i Premier League-tabellen. Upp till säker mark har Merseyside-klubben en poäng. Fyra omgångar återstår.